SZTÁRDZSÚSZ

Gyomorideggel áll színpadra Árpa Attila és Balázs Andrea

Minden alkalommal, amikor színpadra áll, teljesen átszellemül a színésznő.
  • Szerző: Ripost

A színpadon kínozza meg Balázs Andrea Árpa Attilát. A színésznő élvezettel üti-veri, lelkileg terrorizálja kollégáját, aki képtelen védekezni. A színészeket minden eladás meggyötör, ezért minden alkalommal gyomorideggel mennek a színházba.

A Tortúra című hátborzongató pszichothrillerben esik egymásnak Kasszás Erzsi, vagyis Balázs Andrea és Árpa Attila. A darabot már egy éve játsszák a színészek, de most jutottak el odáig, hogy már szabályosan szoronganak közben. A történetet talán sokan ismerik, hiszen Stephen King egyik félelmetes könyvének megfilmesített változatát dolgozza fel. Egy író autóbalesetet szenved, és egy, mint később kiderül, őrült rajongója veszi kezelésbe, hogy segítse a felgyógyulását.

Annie Wilkest Balázs Andrea alakítja, aki rájön, az imádott férfi elhagyja, ha megerősödik. Ezért Annie módszeresen kínozni kezdi lelkileg és fizikailag is, hogy örökké vele maradjon.

Andrea a %%-nak elárulta: szinte skizoid állapotba kerül a fellépések előtt.

"Elképesztő őrület lesz rajtam, amikor Annie Wilkest játszom! Már aznap, amikor a színházban ezt a darabot játsszuk, eggyé válok a karakterrel. Amikor reggel felkelek és tudatosul bennem, hogy ma Tortúra van, szabályosan gyomoridegem lesz. Annie ugyanis minden, ami nem én vagyok. Gyakorlatilag meg kell erőszakolnom magam, hogy működjenek a dolgok"

– kezdte a színésznő, aki a bő kétórás előadás alatt teljesen átszellemül, így azt is elfelejti, hogy az egyik jó barátját üti-veri a színpadon.

"Ilyenkor ez egy skizoid állapot számomra, mert egy év távlatából már nem Attilát látom magam előtt, hanem a karakterét, akit meg kell kínoznom.

Bármennyire is távol áll tőlem ez az elvetemült karakter, ott és akkor halálosan imádom.

Hihetetlen nyomasztó hatást érünk el, így nemegyszer megtörtént, hogy a közönség egy része elhagyta a nézőteret az előadás közben. Sőt, a sokktól sokszor tapsolni is elfelejtenek. Attilát ugyanis minden módon terrorizálom; a lábát is eltöröm.

A testvérem azt mondta, amikor megnézte, hogy alig várta, hogy

végre meghaljak a darab végén"

– árulta el a színésznő, akit egy kaszkadőr tanított meg hatásos pofonok kiosztására. Olyan jól sikerült a felkészülés, hogy a macsó Árpa Attila is összerezzen, mielőtt színpadra lép.

"Én is szorongok... Azt már meg tudtam szokni, hogy Andi, megver, kínoz, de a kiszolgáltatottság érzését máig nehezen viselem. Egy ágyban fekszem szinte mozdulatlanul több mint 90 percen keresztül.

Minden nap, amikor tudom, hogy eljátsszuk este a darabot, inkább görcs van bennem, mint öröm. Azt várom, hogy legyünk túl rajta  

– árulta el Attila, akinek saját édesanyja sem volt képes végignézni az előadást.

Mindezek ellenére Árpa Attila és Balázs Andrea az egyik legnagyobb kihívásnak és büszkeségüknek tekintik a Tortúra eljátszását, és a kritika is arról számol be, hogy a színészek zseniálisan alakítanak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?