SZTÁRDZSÚSZ

Gyilkossági ügy miatt hívták be a bíróságra Gombos Edinát

Az egykori tévés, Gombos Edina maga számolt be a történtekről az Instagram-oldalán. Borzasztóan megviselte az ügy.
  • Szerző: ripost

Eddig csak az amerikai filmekben láthatta Gombos Edina azt, ami a minap valósággá vált: behívták esküdtnek egy bírósági tárgyalásra! Az ügy: gyilkosság!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gombos Edina eleget tett állampolgári kötelezettségének

Gombos Edina eleget tett állampolgári kötelezettségének (Fotó: Instagram)

Mint írja, Amerikában ez egy kötelező szolgálat, és bárkit behívhatnak rá. Az ő feladatuk eldönteni, hogy a vádlott 'bűnös' vagy 'nem bűnös'.

„Hétfőn reggel kellett megjelennem a bíróságon, amikor öt-hat tárgyalásra válogattak esküdteket a több száz behívott közül. Kiválasztottak, így az eskütétel után már egy tárgyalóteremben ültem, kb. húsz társammal együtt. A bíró, az ügyész, a vádlott és a két kirendelt védő jelenlétében kezdődött el az esküdtek végső kiválasztása egy gyilkossági ügy többnapos tárgyalására.Elképesztően stresszes és hosszadalmas a folyamat. Egyenként kellett bemutatkozni, és magunkról beszélni, illetve arról, hogy voltunk-e már büntetve, ismerjük-e a vádlottat, stb. Majd kérdésekkel bombáztak bennünket, hogy felmérjék az alkalmasságunkat. Tesztelt a bíró, az ügyész és a védő is. Nagy nyomás volt rajtam a 'bírósági nyelvezet' miatt. Jeleztem is, hogy nem angol anyanyelvűként tartok tőle, mennyire igazságosan tudnám megállapítani, hogy a vádlott 'guilty or not guilty'. Azt hiszem, ez segített abban, hogy a végső, mindössze 8 fős esküdtszékbe végül nem válogattak be” – írta Instagram-oldalán Edina.

„Még emésztem a történteket, de közben örülök is, hogy ezt megtapasztalhattam, és eleget tettem az állampolgári kötelezettségemnek! Ahogyan a bíró mondta, az esküdti szolgálat egy nagyon fontos megbízatás, büszkének kell lenni rá” – tette még hozzá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Edina Gombos (@ittvanamerika_hivatalos) által megosztott bejegyzés

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?