SZTÁRDZSÚSZ

Gigabotrány Hollywoodban, az FBI vitte el hajnalban a sztárokat

Több hírességről és üzletemberről is kiderült Hollywoodban, hogy egyetemeket vesztegettek meg a gyerekeik felvételijén.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas csalási botrány robbant Hollywoodban, kiderült ugyanis, hogy több sztár és üzletember is megvesztegette az elit amerikai egyetemek illetékeseit 2011 és 2019 között azért, hogy gyermekeiket felvegyék.

Ötven embert vádoltak meg az ügyben, amelyben főiskolai és egyetemi oktatók is gyanúsítottá váltak. A hollywoodi sztár Lori Loughlin és férje, Mossimo Giannulli, valamint Felicity Huffman, a Született feleségek című sorozat színésznője mellett az érintettek közé tartoznak kiemelkedő üzleti vezetők és egy vezető ügyvéd is.

Huffmannt azzal vádolták meg, hogy 15 ezer dollárt (átszámítva több mint 4 millió forintot) fizetett azért, hogy lánya felvételijén valaki helyesre módosítsa a válaszokat.

Loughlin és férje pedig 500 ezer dollár (több mint 140 millió forint) kenőpénzt adtak az egyetemnek, hogy két lányukat felvegyék.

Huffmannt és Giannulit őrizetbe is vették, de kedden már elengedték őket. A színésznő 250 ezer dolláros (70 millió forintos), míg Giannuli 1 millió dolláros (280,7 millió forintos) óvadékért távozhatott. Utóbbi kifizetéséért a sztárszülők zálogba adták a házukat.

A Daily Mail úgy tudja, hogy Huffmann és férje, William H. Macy két lányuknak, a 18 éves Sofiának és a 16 éves Georginának is így szereztek jó pozíciót az iskolában. Macy-t azonban nem vádolták meg, ennek az oka egyelőre ismeretlen. Huffmannak át kellett adni az útlevelét a bíróságnak, nem hagyhatja el az Egyesült Államokat.

Kedden helyi idő szerint hajnali hatkor jelent meg az FBI a színésznő és családja házánál, fegyverrel szólították fel a Született feleségek Lynette-jét, hogy adja meg magát.

A Bír-lak című sorozatból ismert Loghlin kedden délután utazott Kanadából Los Angelesbe, ahol szerda reggel feladta magát. Õ és férje, Giannuli két lányukat, a 19 éves Olivia Jade-et és a 20 éves Isabellát juttatták be a Dél-Kaliforniai Egyetemre a vesztegetéssel. Giannoli útlevelét is elvették.

Huffmannak és Giannolinak március 29-én kell megjelennie a bostoni bíróságon. Loghlin ügyvédje pedig azt kérte, hogy a színésznőt engedjék vissza forgatni Vancouverbe, erről a bíróság később dönt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?