SZTÁRDZSÚSZ

Megszólalt az ügyvéd Gáspár Zsolti gyújtogatásáról, rossz hírt közölt

Bűncselekmény felgyújtani a nádast még akkor is, ha saját területről van szó. Gáspár Zsolti akár börtönbe is kerülhet tette miatt.
  • Szerző: ripost

Nagy port kavart az elmúlt napokban Gáspár Zsolt rémisztő akciója, amikor lángra lobbantott egy nádast, ami történetesen a testvére, Gáspár Győző háza mellett húzódik. A lángok centikre megközelítették Győzikéék házát, a falakat meg is pörkölték, a tűzoltók gyors kiérkezésének köszönhető csak, hogy nem lett nagyobb baj.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Zsolti elmondta, hogy tisztasági gyújtást csinált „csak”, miután gyerekei nagyon köhögnek a nádpollentől. Szerinte biztonságos volt, amit tett, és hozzátette, hogy mivel a nádas a saját tulajdonában van, nem gondolta, hogy bárkit is értesítenie kellett volna.

Akár 8 évre is börtönbe kerülhet a gyújtogatás miatt Gáspár Zsolti

Akár 8 évre is börtönbe kerülhet a gyújtogatás miatt Gáspár Zsolti (Fotó: Ripost)

Az eset kapcsán a Bors megkeresett egy ügyvédet, aki elmondta, hogy a gyújtogatás komoly bűncselekmény, ami börtönbüntetést vonhat maga után.

„Ez az eset jogilag a BTK 322/1 paragrafusa szerint közveszély okozása” – kezdte a lap megkeresésére, Dr. Gerencsér András, ügyvéd.

„Nem teheti meg senki, hogy felgyújt egy nádast és rábízza a természetre, hogy merre mennek a lángok. Ez nagyon veszélyes. Egyébként a saját nádasomat és erdőmet sem gyújthatom fel, a tulajdonjog nem terjed ki arra, hogy közveszélyt okozzak. Gáspár Zsolt tette bűncselekmény, ami kettő-nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható” – tette még hozzá.

A lap információi szerint a tűzoltók kivonulási díját is Gáspár Zsoltinak kell majd kifizetnie, ami nem lesz olcsó mulatság.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?