SZTÁRDZSÚSZ

Galambos Erzsi: Nagyon vigyáznak rám az orvosok

Bár már 71 éve van a pályán, esze ágában sincs lassítani. Még korábbi szívproblémái sem tartják vissza!
  • Szerző: Doris

Vastapssal jutalmazta a közönség csütörtök este Galambos Erzsit. A legendás színésznő meghatottan és mosolyogva vette át a Musica Hungarica kiadó Nagydíját, talán nem is számított ekkora elismerésre. Már csak azért sem, mert már 37 éve, hogy elhagyta a színházat, állítása szerint azért, mert nagyon megsértődött valakire.

„Lelket simogató érzés volt átvennem ezt a díjat. Nagyon régen léptem fel ezen a színpadon, pedig az Operettszínház húsz évig a második otthonom volt és nagyon megszerettem. Sokat gondolkodtam azon, hogy jól tettem-e, hogy eljöttem, de ezen már nem lehet változtatni” – kezdte a -nak Galambos, aki komoly szívproblémái ellenére 87 évesen is nagyon sokat dolgozik.

Ahogy arról a már 2017 decemberében beszámolt, a Kossuth-díjas művésznőnek épp súlyos egészségügyi gondjai miatt kellett eladnia patinás Tigris utcai lakását.

„Muszáj volt eljönnöm, mert gond volt a szívemmel: nem bírtam a lépcsőzést és a sok gyaloglást. A szívem kétszer is rendetlenkedett, én pedig nem szerettem volna többet kísérletezni, nem kockáztatom az életem” – szomorkodott lapunknak két évvel ezelőtt.

A díjátadó utáni gálán Galambos elárulta, hogy még mindig aggasztóan magas a vérnyomása, rendszeresen kell orvoshoz járnia, de úgy érzi, jó kezekben van.

”Való igaz, hogy a vérnyomásommal továbbra is vannak problémák, ijesztően magas. Az orvosok szerencsére nagyon vigyáznak rám. A módszerem egyébként az, hogy próbálok sokat pihenni és csak azt teszem, amihez kedvem van. Mostanában már ide, az Operettbe is sokat járok nézőként. Korábban védekezésből messzire elkerültem a helyet, hiszen az életem egy része itt maradt, amikor eljöttem„ – fogalmazott a színésznő.

 

 

És ezeket olvastad már?