SZTÁRDZSÚSZ

Furfangos trükkök: Migréntől szenvednek a sztárok

Vastag Tamás a napokban olyan kínzó migrént kapott, hogy a mentőket akarta hívni, de Hódi Pamela is csak fekvőpózban tudta átvészelni az esős, párás napot.
  • Szerző: angie

Ritka, hogy ilyen mértékű terhelést kell elviselnie szervezetünknek, de az elmúlt hetekben sűrűn változott az időjárás. Egy napon belül hatalmas viharok és szikrázó napsütés, ehhez nehéz a szervezetnek idomulnia. A legtöbben görcsös fejfájástól, izom- és hasi görcsöktől szenvednek, de sokan tapasztalhatnak kiugró vérnyomásértékeket és szívproblémákat is. Míg régebben azt hitték, hogy a frontok csak az időseket terhelik meg, ma már szinte népbetegségnek számít a migrén. A fejfájás ezen fajtája front nélkül is kínozza az embereket, de azzal együtt igazán ütős kombináció lehet. Erről hazánk sztárjai is tudnak mesélni.

Vastag Tamás mentőt akart hívni

Fotó: Ripost

A mostani változékony időjárás nagyon megviseli az énekest, az egyik nap már mentőt akart hívni. „Annyira fájt a fejem, hogy csak magzatpózban tudtam feküdni.„ Azt is hozzátette, kihívta volna a mentőt, de rájött, teljesen értelmetlen, mert senki nem tud segíteni. Az énekes a gyógyszerek mellett egy saját praktikával is megpróbálja enyhíteni a tüneteket. „Az szokott segíteni, amikor nagyon erőteljesen elkezdem fújni az orromat. Akkor egy picit jobb, de hullámokban akkor is érzem a fájdalmat” – árulta el Tamás.

Házimunkával tereli el a figyelmét Balázs Andi

A színésznő is nagyon érzékeny. Eső előtt, vagy hidegfrontkor azonnal hasogatni kezd a feje. Amikor a színházban dolgozik, nem tehet mást, bedob néhány fájdalomcsillapítót, de otthon inkább igyekszik elfoglalni magát. „Amikor rám tör a migrén, az éjszaka közepén is képes vagyok felkelni és vasalni. Nem tudom, miért, de abba annyira bele tudok feledkezni, hogy eltompul a fejfájásom” – árulta el a színésznő.

Csak a fekvés segít rajta

Fotó: Ripost

Hosszú éveken keresztül meggyűlt már a baja Hódi Pamelának egy rejtélyes betegséggel, ami bár csak időszakosan tör rá, rengeteg szenvedést okoz neki. A sztáranyuka az úgynevezett Cluster-fejfájással küzd, erre a kórra azonban még az orvosok sem találták meg a megfelelő gyógymódot. Általában a fájdalmat a feszültség és a stresszes időszak idézheti elő. Most kiderült, hogy emellett a migrén is gyötri, amit csak fekvőhelyzetben képes átvészelni. „Sajnos hajlamos vagyok a migrénre, de ez nem függ össze a Cluster-fejfájásommal. Az utóbbi már rég fordult elő, de migrénem mostanában többször is volt. Ilyenkor le kell feküdnöm, és ha van rá lehetőségem, teljesen besötétítek a helyiségben” – számolt be a tapasztalatáról Hódi Pamela.

Molnár Anikó állatokat simogat

Fotó: TV2

Anikó inzulinrezisztenciája miatt évek óta szenvedett többek között a fejfájástól is. Mára szerencsére sokkal jobban van, betegségét kezelik, így a feje is csak ritkábban fáj. Frontok esetén igyekszik több folyadékot inni és házi kedvenceit simogatja.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?