SZTÁRDZSÚSZ

Furcsa kérdést tett fel Erdei Zsolt: Megüsselek?

Peca Sportolók, színészek, közéleti személyiségek és a médiaválogatott pecásai adtak egymásnak randevút a hétvégén az ország egyik legszebb tórendszerénél Maconkán, a XVI. Fishing & Hunting – Energofish – BEKO – Anna Haus Társasági és Média Horgászkupán.
  • Szerző: Doris

A pecázás egyre népszerűbb szabadidős elfoglaltság hazánkban. A kormány támogatja a horgászokat: a horgászigazolvány kiváltása is ingyenessé vált, ami nagyban segített abban, hogy immáron 654 ezer hivatalos horgászt számlál Magyarország.

20200829 Bátonyterenye, XVI. Társasági és Média Horgászkupa. A képen Andrejszky Zoltán és Erdei Zsolt. Fotó: Bánkúti Sándor/ Bors

Dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke szintén eljött az év legjobban várt társasági eseményére, a maconkai horgászversenyre.

„Fontos volt, hogy a természetes vizeken a kereskedelmi halászat megszűnt, és a horgászok kezébe került az állami jegybevétel. 1200 tonna pontyot telepítettünk a természetes vizeinkbe 440 he­lyen, 300 vízterületen. Ez az éves kifogott ponty mennyiségének a közel egynegyede. Amikor a horgászengedélyek száma elérte az 500 ezret, azt gondoltuk, hogy ez lehet a felső határ, de már ezt is jóval meghaladtuk, és van is erre lehetőség. A fontos az lenne, hogy minél több fiatalt próbáljunk megnyerni annak, hogy ne a számítógép előtt vagy a telefonjukat nyomkodva töltsék a szabadidejüket, hanem menjenek ki a természetbe, és menjenek horgászni. Idén már több száz táborunk volt, fiatalok ezreivel” – magyarázta a Borsnak az elnök. Idén 55 csapat és 165 pecás indult a versenyen.

20200829 Bátonyterenye, XVI. Társasági és Média Horgászkupa.A képen Erdei ZSolt. Fotó: Bánkúti Sándor/ Bors

Ez az év legjobban várt esemé­nye – mondta Andrejszky Zoltán, az esemény egyik házigazdája. 16 évvel ezelőtt találtam ki ezt a versenyt, és évről évre egyre többen jönnek a médiából, de jönnek sportolók, színészek, neves közéleti személyiségek is. Maconkán tizenegyedik éve vagyunk. Évek óta egy csapatban vagyok Madárral, azaz Erdei Zsolttal. Már kétszer nyertünk, de tavaly négy, legalább tíz kiló feletti halat „sikerült” elengednie.

„Így csak a 43. helyen kullogtunk. Ha mi lettünk volna az erősebbek, talán meg is fürdettük volna a tóban. Persze volt már fordított helyzet is. Akkor ő kérdezte meg tőlem, hogy megüsselek-e” – nevetett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?