SZTÁRDZSÚSZ

Friss hírek érkeztek Pápai Jociról az izraeli bombázások után

Megszólaltak a légvédelmi szirénák a hétvégén, ugyanis Gázából több száz rakétát indítottak Izrael irányába.
  • Szerző: Buster

Pápai Joci és a magyar stáb múlt pénteken érkezett meg Tel-Avivba, ahol jövő hét kedden kezdetét veszi az Eurovíziós Dalfesztivál idei döntője. Ám a sikeres földet érés után egy nappal arról szóltak a hírek, hogy Gázából több száz rakétát lőttek ki Izraelre, melyek közül három is becsapódott, mindössze 50 kilométerre a fővárostól.

Hétfő reggelre megoldódni látszott háborús helyzet, hiszen a Hamasz és Izrael között fegyverszünet lépett életbe, ugyanakkor a térség gyakorlatilag 70 éve egy puskaporos hordó, így senki nem meri megjósolni, hogy meddig marad a béke. Pápai Joci és stábjának tagjai értesültek a feszült helyzetről, de egyelőre biztonságban érzik magukat.

„A magyar delegáció nem tapasztalt semmit az Izrael elleni hétvégi légitámadásokból, a szombati próbák és a vasárnapi, Jeruzsálembe tett kirándulás is zavartalanul zajlott.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon minden évben szigorú biztonsági előírásokat kell betartani, ez alól az idei sem kivétel.

Semmilyen többlet nehézséget nem jelent az idei verseny helyszíne, mint a korábbiak. A delegáció tagjai tisztában vannak azzal, hogy mi a teendő egy esetleges légitámadás esetén, de nem érzik fenyegetve magukat. Pápai Joci remekül érzi magát, ő és a stábja arra koncentrál, hogy a lehető legjobb produkciót állítsák színpadra május 14-én” 

– tájékoztatta lapunkat az MTVA Sajtóosztálya.

A %% napilap keddi számában megszólal az izraeli magyar nagykövetség kulturális attaséja, és Steiner Kristóf is elmondja, mit tapasztalt a rakétatámadás alatt és után. Keresd az újságárusoknál!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?