Létrehozva: 2015.11.18.

Frei Tamást hazugságokkal vádolja egykori kollégája

Juszt László és a legendás tévés vitája közel másfél évtizede tart, de az ügy most újabb fordulatokat vett. Juszt azt állítja, hogy Frei hazugságot hazugságra halmoz, és az sem volt igaz, amit Friderikusznál elmondott.

Megdöbbentő dolgokkal vádolta meg kollégáját Juszt László. 2001-ben azt állította a 63 éves tévés, hogy Frei Tamás egyik riportja színtiszta hazugság. Konkrétan az, amelyikben megszólaltatott egy bérgyilkost, aki 1 millió dollárért akár a magyar miniszterelnök életére is tört volna. Juszt szerint a riportban szereplő gyilkos csupán egy statiszta volt, aki mindössze 600 dollárért elmondta azt, amit kértek tőle.

Múlt vasárnap az Összezárva Friderikusszal vendége volt Frei, ami újabb indulatokat váltott ki egykori kollégájából. Juszt az adás után Facebook-oldalán írta le a véleményét a legendás tévésről.

"Akkoriban ezek rendkívüli riportként voltak 'eladva'. Voltak ennek megmosolyogtató elemei, amikor például az ebola 'születésének helyszínéről' egy mocskos kis kunyhóból 'jelentett csak itt és csak Önöknek'. Az ugyan nem derült ki sosem, hogy honnan tudható, hogy miért pont abból az afrikai kunyhóból indult a járvány, de a 'mi fiúnk élete kockáztatásával csak nekünk megmutatta' a frankót. Szakma-szerte ismertek voltak különböző kisebb-nagyobb hazugságai, vagy ahogyan ő fogalmazza 'entertainment elemei'. Mindenki - én is - csak legyintettünk rá. Hiba volt. Én is hibáztam a legyintéssel, mert ezzel indult el a riporteri szakma lerohasztása, hiteltelenítése"

- írta bejegyzésében.

Juszt elszánt volt, mindenképp le akarta leplezni a hazugságokat. Egészen addig ment, hogy még a bérgyilkosnak eladott statisztát is megkereste, akit állítása szerint meg is talált.

"Felhívtam egy moszkvai gyártásvezető kollégát, aki 24 óra alatt megtalálta azt a statisztát, aki eljátszotta a bérgyilkost. Kimentem, s elkészítettem a riportot, amelyben elmondta, hogy egy autókereskedésben dolgozik, s mellékesen statisztál filmekben. Erre a szerepre is így szerződtették 600 dollárért, amiből végül 400-at kapott meg, mert a magyar producer /Frei/ levonta belőle a kávéházban együtt fogyasztott italok árát. (Jó sokat ihattak...)"

- tette közzé a megdöbbentő történetet Juszt, akit még hazaérkezése előtt megkért Frei, hogy ne beszéljen az újságíróknak a leleplező anyagról, amíg ők nem találkoztak.

"Hazafelé jöttem, amikor a repülőgép kapitánya behívott a pilótafülkébe, s a következő üzenetet adta át: 'Azt kéri a Frei úr az Ön feleségén keresztül, hogy ne beszéljen a Ferihegyen Önre váró újságírókkal, mielőtt vele nem találkozik.' Így tettem. Hiba volt. A Hélia szálló előtt találkoztunk. /Friderikusznak most azt állította, hogy soha nem beszéltünk!/ Könyörgött, hogy ne adjam le a riportot, mert tönkre teszem a pályáját. Én azt mondtam: ebből csak úgy tud jól kijönni, ha ő mondja el, hogy hazudott. Ha megteszi, akkor nem adom le a riportot."

Az elkészült anyagot végül leadta Juszt, aminek az lett a vége, hogy Frei elköltözött az országból, arra hivatkozva, hogy az orosz maffia bármikor az életére törhet.

"Õ telezengte a világot, hogy a gyerekeivel most el kell költöznie az országból, mert itt veszélyben van 'az orosz maffiától'. Ezt sem értettem. Az 'orosz maffia' Ausztriában már nem találja meg? Mindegy"

- fakadt ki Juszt.

Majd azt is hosszan ecseteli, hogy Frei nem is olyan tökéletes apa és családfő, mint amilyennek lefestette magát Friderikusznál.

"Ebben a beszélgetésben hivatva volt Frei nagyszerűségét ábrázolni - a gyerekeit imádó családapa képe. Nos nem sokkal a történetet követően hallottam a szakmában, hogy kirúgta a feleségét a gyerekekkel együtt, akik albérletbe kényszerültek. A felesége - akiről most 'lesajnálva beszélt', akit ő túlnőtt - egyébként tehetséges kollegina, ott állt a két gyerekkel és munka nélkül. Soha nem ismertem, személyesen nem találkoztunk - de ekkor a feleségem noszogatására felhívtam - s munkát ajánlottam a TV ügyvédje című akkor futó műsorban. Sírva köszönte, majd azt mondta: 'Nem vállalhatok nálad munkát mert Tamás megöl.' A többiről - ha akar - beszéljen ő."

Végül addig dagadt a két férfi körül a botrány, hogy csak ügyvédek segítségével sikerült megoldani a vitát.

"Ragaszkodtam ahhoz, hogy írjunk egy megállapodást, hogy mostantól nem nyilatkozunk egymásról semmit, s aki ezt megszegi az fizet a másiknak 1.000.000 forintot. A megállapodást két ügyvéd készítette el. A megállapodás az ügyvédeknél maradt letétben. Nem sokkal később megszegte. Az ügyvédje ki is fizette az 1.000.000-t"

- írta le bejegyzésében Juszt, aki azt állítja, hogy ezen megállapodás miatt nem beszélt Friderikusznál a bérgyilkosos anyagról, ugyanis azzal megszegte volna az ügyvédek előtt aláírt egyezséget.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

hirtv.hu

Vezércikk – A baloldal új reménysége mögött máris megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat + videó

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek

SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Aleksandra elárverezi egyik kedvenc luxusholmiját