SZTÁRDZSÚSZ

Így hozza magát formába a buliszezonra Korda György

A 82 éves sztár tiné­dzse­reket meghazudtoló frissességgel pattan ki reggelente az ágyból, hogy edzhessen. Gyuri bácsi szeme előtt egyetlen cél lebeg: fizikailag bírnia kell a fellépéseket.
  • Szerző: Ripost

Korda György formába hozza magát a buliszezonra, keményen edz. A hétköznapok kapaszkodói címen futó podcastsorozatban mesélt először arról, hogy az utóbbi időben egyre többet foglalkoztatja az elmúlás gondolata. Szó sincs arról, hogy valamilyen fizikai probléma árnyékolná be a hétköznapjait, de mindig nagyon megrendíti, amikor arról olvas, hogy egy közeli barátját, pályatársát vagy ismerősét elragadta a koronavírus.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

formába Korda György

Készül a koncertekre Gyuri bácsi (Fotó: Bors)

Száz évre vagyok kalibrálva

„Az ember nem tudja ez alól kivonni magát. Rögtön a saját sorsunkra asszociálunk, ezért megmondom őszintén, hogy a lelkiállapotom most nem a legjobb„ – közölte, és megnyugtatta a hallgatókat, hogy az orvosa szerint még hosszú évekig jó egészségnek fog örvendeni. „Nemrégiben egy általános orvosi kivizsgáláson vettem részt, az eredményeket látva a doktornő azt mondta nekem, hogy száz évre vagyok bekalibrálva. Amikor egy ember ennyi idősen másfél órát tud tekerni a szobabiciklin anélkül, hogy lihegne, az adjon hálát a Jóistennek.”

formába Korda György

Fotó: Bors

A saját bevallása szerint fiatalon még nem kímélte önmagát, és ahogyan az általában a művészeknél lenni szokott, ő is belevetette magát az éjszakába, nem vetette meg az alkoholt és a cigarettát sem.

„Gyakran megesett, hogy reggel ötig ott voltam a Budapest Táncpalotában, amikor hazamentem, jól bekajáltam, utána pedig másnap délután kettőig aludtam.”

Harc a kilókkal

Ennek az életmódnak köszönhetően gyorsan felkúsztak rá a kilók, volt olyan időszak, amikor a mérleg száz kilót mutatott. Ahogy mondja, folyamatosan ezzel küzdött, ötvenéves kora körül pedig már komoly nehézséget okozott neki a fogyás.

„Világéletemben egy állandó harc volt ez nekem. Egy alkalommal bementem a rádióba és találkoztam Hofi Gézával. Beszélgettünk és elpanaszoltam neki, hogy gondok vannak a súlyommal. Akkor azt mondta nekem: Tudod, hány sovány énekes van, aki senkit nem érdekel? Igaza volt, valóban láttam példát erre az énekesek és a színészek között is” – tette hozzá Gyuri bácsi, aki máig odafigyel arra, hogy formában tartsa magát, hiszen tudja, jó erőnlétre van szüksége ahhoz, hogy végigcsináljon egy koncertet.

Kondiban tart, felfrissít

„Naponta 2-3 órát töltök a szobakerékpáron és imádom„ – mondta a Bors megkeresésére, Korda György.

„Az én egészségi állapotomnak és koromnak ez a legmegfelelőbb sport. Ezt a két- három órát úgy kell elképzelni, hogy félórás etapokra bontom. Filmet nézek vagy zenét hallgatok, közben szoktam tekerni. Ez a mozgásforma ideális nekem, kondiban tart, felfrissít” – magyarázta Korda György, majd hozzátette: „A másik sport, az szellemi aktivitás, az agytekervényeimet a kártyával tartom fitten. Nem akarok dicsekedni, de a kártyaasztalnál olyan vagyok, mint egy 25 éves, azokat a cseleket, amiket Ronaldo vagy Messi megcsinál a focipályán, azokat én az asztalnál vagyok képes hoz­ni. A kártya elképesztő mértékben megmozgatja az agyamat.”

formába Korda György

Fotó: Bors

Már kezd megtelni a naptár

Korda György azt mondja, a szakmája miatt elengedhetetlen, hogy fizikailag jó karban legyen. Alkalmanként egy vagy két órát állnak Balázs Klárival a színpadon, ami komoly igénybevétel a testnek.

formába Korda György

Fotó: Bors

„Legnagyobb örömünkre elkezdett megtelni a naptárunk” – mondta Korda György. „Június­ban már indulnak a bulik, ha csak egy hétre is elengedtük volna magunkat, most nagyon nehéz lenne a visszatérés. Örömhír, hogy jó pár élő zenekaros koncertünk lesz, amit nagyon szeretünk Klárikámmal. Ezeknek a buliknak egészen más a hangulata, felemelő négy-öt zenésszel közösen alkotni. Privát bulikat egyébként egyáltalán nem vállaltunk el a vírus óta, jobbnak láttuk, ha óvatosak vagyunk. Ott fizikailag nagyon közel lettünk volna a közönséghez, ami járványügyi szempontból nem szerencsés. Remélem, ez a mögöttünk lévő másfél év olyan lesz nemsokára, mint egy rossz álom, ami elmúlt. Visszagondolni sem akarok rá!„

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?