SZTÁRDZSÚSZ

Fény derült a titokra: ez volt Csukás István utolsó kívánsága

Április 2-án lett volna 84 éves Csukás István, aki öt hete távozott az élők sorából, családjának, barátainak még mindig fáj a hiánya.
  • Szerző: Ripost

„Nem tudom feledni az utolsó szavait. A kórházban voltam nála látogatóban, és amikor búcsúztunk, azt mondta: „Még megcsinálja az orvos ezt a kis beavatkozást, és hétfőn már megyek is haza. Sütsz nekem lángost?” Megígértem neki, hogy azzal várom, de a lelkére kötöttem, hogy fogadjon szót a doktoroknak. Most is látom, ahogy visszamosolygott. Így szeretnék emlékezni rá, mint egy ősz gyerekre, aki mindig és mindenhol az örömöt kereste„ – mondta elcsukló hangon Kovács Katalin, aki férjével, Kovács Ferenccel a nemzet művészének szomszédja volt. Katalin asszony elárulta a Blikknek azt is, hogy miután Csukás István felesége elhunyt, ő állandó vendég lett náluk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI / Mohai Balázs

„Szinte mindennap fél kettőkor ebédeltünk. Egyszer viccesen meg is jegyeztem: „István, örökbe fogadunk!” – emlékezett Katalin asszony, aki azt sem tagadta, hogy a legendás meseírót gyötörte a magány: előtte sosem említette, de múlt karácsonykor bevallotta neki.

„Marika távozása nem érte váratlanul, de – érdekes módon – ezek után sem beszélt soha az elmúlásról. Minden negatívumot elutasított. A kórházat is gyűlölte, a szagát se bírta” – vette át a szót Kovács úr.

„Büszke vagyok, hogy a barátomnak mondhattam, mert kevés igazi jó barátja volt. Tartózkodó volt, de az életszeretetével mindannyiunknak példát mutatott” – tette hozzá a barát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?