SZTÁRDZSÚSZ

Ezért retteg Benkő László: Szakember segítségét kérte

Benkő Lászlónak betegsége után két énje lett, az egyik, aki élvezi az életet és pozitívan látja a világot, a másik azonban retteg a betegségektől.
  • Szerző: Ripost

Benkő Lászlónál tavaly májusban májrákot diagnosztizáltak.

Habár a zenész január óta gyógyultnak tekinthető, az elmúlt egy év sokat változtatott az Omega billentyűsének személyiségén.

"Mondhatni két énem lett. Az egyik a vidám Laci, aki élvezi az életet, játszik a koncerteken, mindig mosolyog, viccelődik, hálás azért, hogy meggyógyult, és akit mindenkinek megmutatok. A másik viszont tudat alatt elkezdett félni a betegségektől és attól, hogy ki tudja, mennyi van még hátra. Nem kifejezetten a haláltól félek, inkább az odavezető úttól, hogy ne legyen hosszú időn át tartó szenvedés. És bevallom, ha kontrollra megyek, mindig bennem van a félsz: mi van, ha újra daganatot találnak? "

– vallott őszintén érzéseiről a 75 éves Benkő László, aki még mindig pszichológushoz jár.

"Ezt a két Benkő Lacit próbáljuk most összeegyeztetni a pszichológusommal, akihez még mindig járok. Egyelőre nem sikerült tudatosítani magamban, hogy meggyógyultam, nehéz feldolgoznom az elmúlt egy évet. Leginkább azért van erre szükségem, hogy a mindennapjaimat és a munkámat ne befolyásolják az elmúlt időszak történései. Emellett folyamatosan találkozom olyan emberekkel, akik túlestek már a rákon, és az ő példájuk is segít a továbblépésben"

– mondta a Lokálnak a zenész.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?