SZTÁRDZSÚSZ

Ezért fulladt botrányba a magyar film premiere Cannes-ban

Kristóf György elsőfilmes az Un Certain Regard versenyszekcióba meghívott alkotásának hétfőn volt a világpremiere Cannes-ban, amelyet követően a stábtagok hajnalig ünnepeltek.
  • Szerző: Ripost

Az Out című szlovák-magyar-cseh koprodukcióban készült film premiere után, hétfő éjszaka  történt egy komolyabb incidens Cannes-ben, ahol a produkció alkotói összetűzésbe keveredtek néhány biztonsági őrrel.

Most félinformációk helyett, eláruljuk mi történt pontosan.

A premier után az alkotók ünnepelni mentek, ám a nyilvános szórakozóhelyen szóváltás alakult ki a biztonsági személyzet és a filmesek között, amelyben a cseh hangmérnök, Jan Richtr karját a biztonsági őrök eltörték.

Ezt követően a helyszínre érkező rendőrök és mentők intézkedtek, aminek során a rendőrségre vitték a rendezőt, valamint a cseh és szlovák producert.

A szórakozóhelyen és a rendőri eljárás során történtek felkavarták a film készítőit, s az esetet a fesztivál felé hivatalos levélben jelezték. A fesztivál együttérzéséről biztosította az alkotókat, s ígéretet tettek, hogy segítenek a helyzet tisztázásában.

Az Out alkotói sajnálatosnak tartják, hogy a film kapcsán csak a kellemetlen esetről esik szó a magyar médiában.  Kristóf György, Pusztai Ferenc producer, és Taschler Andrea koproducer a továbbiakban sem kommentálják a premier után történteket.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?