Létrehozva: 2020.11.06.

Ezekhez az ételekhez hozzá sem nyúl II. Erzsébet

Az ember azt hinné, hogy a brit királyi családra egyszerű főzni, mert csak felsőkategóriás ételeket kell eléjük rakni, és akkor mind boldogok. Ám a helyzet nagyon más, nem úgy esznek, mint azt egy előkelő családtól elvárnánk.

Szerző The_M

Az elmúlt évtizedekben nagyon sok olyan érdekes információ derült már ki a brit királyi családról, amiket álmunkban sem gondoltunk volna. Például, hogy II. Erzsébet irtózik az üvegpohárnak koccanó jégkockák hangjától. Az egyik brit napilap most azokat az ételeket gyűjtötte össze, amik a Buckingham-palotában tiltólistások.

Fotó: Northfoto

Fokhagyma

A királynő tiltotta ki az ételekből a fokhagymát, mert nem akar rossz szájszagot.

Kagyló

Túl magas az ételmérgezés kockázata a tengergyümölcsei, kiváltképp a kagylók esetében.

Libamáj

Bár előkelő fogásnak számít, de 2008-ban Károly herceg tiltólistára tette állatvédelmi okok miatt.

Tatár beefsteak

A királyi udvarban semmilyen olyan ételt nem szolgálhatnak fel, ami nem teljesen megsült vagy megfőtt húst tartalmaz. Szintén a megbetegedések elkerülése miatt.

Tészta

II. Erzsébet egyszerűen nem szereti a tésztás ételeket, ezért a szakácsok nem is próbálkoznak velük.

Csípős fűszerek

Ennek is gyakorlati oka van, a királynő nem akarja, hogy egy protokoll-vacsorán izzadni lássák a vendégek, amiért túl csípős az étel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek