tóth gabi
Az ember azt hinné, hogy a brit királyi családra egyszerű főzni, mert csak felsőkategóriás ételeket kell eléjük rakni, és akkor mind boldogok. Ám a helyzet nagyon más, nem úgy esznek, mint azt egy előkelő családtól elvárnánk.
Az elmúlt évtizedekben nagyon sok olyan érdekes információ derült már ki a brit királyi családról, amiket álmunkban sem gondoltunk volna. Például, hogy II. Erzsébet irtózik az üvegpohárnak koccanó jégkockák hangjától. Az egyik brit napilap most azokat az ételeket gyűjtötte össze, amik a Buckingham-palotában tiltólistások.
Fokhagyma
A királynő tiltotta ki az ételekből a fokhagymát, mert nem akar rossz szájszagot.
Kagyló
Túl magas az ételmérgezés kockázata a tengergyümölcsei, kiváltképp a kagylók esetében.
Libamáj
Bár előkelő fogásnak számít, de 2008-ban Károly herceg tiltólistára tette állatvédelmi okok miatt.
Tatár beefsteak
A királyi udvarban semmilyen olyan ételt nem szolgálhatnak fel, ami nem teljesen megsült vagy megfőtt húst tartalmaz. Szintén a megbetegedések elkerülése miatt.
Tészta
II. Erzsébet egyszerűen nem szereti a tésztás ételeket, ezért a szakácsok nem is próbálkoznak velük.
Csípős fűszerek
Ennek is gyakorlati oka van, a királynő nem akarja, hogy egy protokoll-vacsorán izzadni lássák a vendégek, amiért túl csípős az étel.