SZTÁRDZSÚSZ

Ezek a filmek arattak Londonban vasárnap este

Átadták a Brit Film- és Televíziós Mûvészeti Akadémia (BAFTA) díjiait tegnap este Londonban a díjkiosztó gálán. A Freddy Mercuryt alakító Rami Malek kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést a Bohém rabszódiában nyújtott alakításáért.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A várakozásoknak megfelelően Jorgosz Lanthimosz A kedvenc (The Favourite) című kosztümös filmje kapta a díjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján - jelentette Kertész Róbert, az MTI tudósítója. A legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó két fő elismerést azonban a nagy vetélytárs, az Alfonso Cuarón rendezte Roma vitte el.

A kedvenc című film tizenkét díjra volt esélyes az előzetes jelölés alapján, és hetet el is hozott az Oscar-díjas győzelmek viszonylag megbízható előrejelzőjének tekintett BAFTA-rendezvényen. Ez az alkotás nyerte a kiemelkedő brit film, a legjobb produkciós tervezés, a legjobb smink, a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb jelmeztervezés díját. Emellett a filmben nyújtott teljesítményéért a XVIII. századi brit uralkodó, Anna királynő alakítója, Olivia Colman vehette át a legjobb női főszereplőnek, Rachel Weisz pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést.
    A legjobb film és a legjobb rendező díját a Roma című mexikói alkotás és rendezője, Alfonso Cuarón gyűjtötte be a vasárnapi gálán. A hét díjra jelölt Roma kapta a legjobb nem angol nyelvű filmnek, illetve a legjobb fényképezésnek ítélt elismerést is.

A legjobb férfi főszereplő díját Rami Malek vehette át. Malek alakítja a Queen néhai frontemberét, Freddie Mercuryt a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) című, szintén hét díjra jelölt filmben. Ennek az alkotásnak ítélték a legjobb hanghatásért járó elismerést is.   

címkék:
És ezeket olvastad már?