SZTÁRDZSÚSZ

Ez botrány: Betiltott, rákkeltő gyógyszert kapott a Neoton sztárja

Arról fogalma sincs, mennyi kárt okozott a szervezetében a hibás vivőanyag...
  • Szerző: Doris

Jogosan háborodott fel Végvári Ádám, a Neoton gitárosa ugyanis hosszú ideje azt a vérnyomáscsökkentőt szedi, amiről kiderült, hogy rákkeltő hatása miatt rég ki kellett volna vonni a forgalomból. Ahogy arról a %% korábban a címlapon is beszámolt, a gyógyszert 6 éve szennyezik rákkeltő anyagokkal.

A zenész nem bírta a többi tabletta mellékhatásait, ezért kénytelen kitartani a szennyezett pirula mellett, ám mostantól egy másik gyógyszergyár termékét fogja szedni. Ahogy más páciens sem, ő sem tudja, pontosan mennyi kárt okozott a szervezetében a hibás vivőanyag.

Ugyanis - ahogy nemrég kiderült - egy kínai gyártó egyik alapanyaga miatt függesztették fel július elején közel 30 vérnyomásszabályozó gyógyszer forgalmazását. A hatóság viszont engedélyezte a forgalomban lévő anyagok szedését, azzal a javaslattal, hogy minél előbb cseréljék le őket.

Első szakmám vegyész, ezért is háborodtam fel ennyire, hiszen most az egészségem forog kockán

- méltatlankodott a Borsnak Végvári.

"Egy ilyen hibát egy nap alatt ki lehet deríteni, semmi esetre sem kell hozzá három hét. Három éve derült ki, hogy szednem kell a gyógyszert, állító­lag túl kevés vizet ittam, ezért alakult ki nálam a magas vérnyomás" - tette hozzá a zenész, akinek most még fokozottabban kell óvnia egészségét, hiszen zajlik a nyári turné, és készülnek az októberi nagy, arénás Neoton-koncertre is.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?