SZTÁRDZSÚSZ

"Ez a betegség rosszabb, mint a rák" - őszintén vallott Sas József felesége férje állapotáról

Zsuzsa asszony szerint még az orvosok sem tudják, mire számítsanak.
  • Szerző: Ripost

Lassan, de javul Sas József állapota. A humoristát az agyvérzése után négy hónapig kórházban ápolták, ám a múlt héten hazaengedték, azóta pesthidegkúti otthonában gyógyul. Felesége, Zsuzsa asszony elárulta, hogyan érzi magát a férje.

"Nagyon lassan gyógyul Jóska... Még az orvosok sem tudják, mire számíthatunk. Az igazság az, hogy ez a betegség rosszabb, mint a rák" – mondta szomorúan Zsuzsa asszony a Blikknek.

"Mindent megteszek érte, hogy amíg velem van, addig szép, tartalmas napjai legyenek. Zenét hallgatunk, filmeket nézünk, nyaraláson készült fotókat, videókat kerestünk elő, elvagyunk. Szellemileg teljesen friss a férjem, de néha kicsit összezavarodik, és hirtelen nem tudja, hol van vagy hogyan került haza. A múltkor például azt kérdezte tőlem, miért nevezték át az utcát, ahol lakunk, pedig nem történt ilyen. Persze, ez nem vészes, nagyon örülnék, ha ez lenne a legnagyobb gondunk".

Zsuzsa asszony erőn felül teljesített az elmúlt hónapokban is, nem volt olyan nap, hogy ne ment volna be a férjéhez a kórházba. Most is mindent megtesz érte, ám egyedül nem bírná a rá nehezedő terhet, amely férje ápolásával jár. De szerencsére van segítsége.

"Jóska szinte magatehetetlen, s bár szellemileg friss, de a teste nem akar rendesen működni. Van egy gondozó, aki mindennap jár hozzánk, ő vigyáz rá, hogy el tudjak szaladni boltba és ügyeket intézni. Segít öltöztetni, mosdatni. Ezen felül van egy képzett szakember, aki tornáztatja, kezeli, és a háziorvosunk is hetente háromszor jön. Amikor hazahoztam Jóskát, az összes papírt, leletet neki adtam át, hogy folyamatosan kövesse a férjem állapotát" – folytatta a humorista felesége.

"Bár én is hullafáradt vagyok, tartom magam. Hajnalban kelek, majd estig meg sem állok, beteget ápolok. Nem panaszkodom, eddig sem tettem, sőt, szeretnénk megköszönni a sok segítséget és támogatást, amit eddig kaptunk. Bízom benne, hogy minden rendben lesz, de tényleg nem tudjuk, mi vár még ránk".