SZTÁRDZSÚSZ

Exkluzív részletek: Orbán Viktor így látogatta meg Törőcsik Marit

Törőcsik Mari alig akart hinni a fülének, amikor közölték vele, hogy idén neki ítélték a Kossuth-nagydíjat, amit ráadásul személyesen Orbán Viktortól vehet át velemi otthonában.
  • Szerző: Ripost

Törőcsik Mari az első, aki színészként megkapta a Kossuth-nagydíjat. A 83 éves színészlegenda ugyan egészségi állapota miatt nem lehetett ott március 15-én az ünnepélyes átadáson, de az elismerés így sem maradt el. Orbán Viktor miniszterelnök maga vitte el a díjat  a művésznő velemi otthonába.

A kormányfő hivatalos Facebook-oldalára kikerült néhány fotó és egy rövid videó is a találkozóról. Kiderült azonban, hogy két órát vendégeskedett a miniszterelnök a Törőcsik Marinál.

Deputációban vagyok

– szólt be művésznő ablakán Orbán Viktor.

"Látogatóba is eljöttem volna, de kötelességből is vagyok. Az elnök azt mondta, hogy ezt át kell adni”

– mondta a kormányfő, majd átnyújtotta a legnagyobb állami elismerést, a Kossuth-nagydíjat. Törőcsik Mari ezután megsimogatta a miniszterelnök vállát és azt mondta:

„Nem felejtem el magának, hogy amikor a kórházban voltam, akkor is meglátogatott.”

Láthatóan jó hangulatúra sikerült a találkozó, hiszen Törőcsik Mari viccelődött is, sőt még egy homlokcsókot is kért Orbán Viktortól, majd azt is elárulta: próbálta a tévéből követni a díjátadó ünnepséget.

"Pihenjen sokat és ne gyötörje magát…”

– búcsúzott a kormányfő az immáron Kossuth-nagydíjas színésznőtől.

Törőcsik Mari a találkozó másnapján a %%-nak elárulta: nagyon meghatódott.

Amikor felhívtak, hogy a miniszterelnök úr személyesen hozza el nekem a díjat, majd’ elájultam.

Már a hír hallatán is jobban lettem, ami rám is fért, mert mostanában nem éreztem magam túl jól. Előző nap sokat pihentem, hogy összeszedett legyek, és bár a beszéd nehezen megy, két órán át beszélgettünk”

– kezdte a nemzet színésze.

„Hihetetlenül kedves ember, és jólesett a figyelmessége. Csak megköszönni lehet, hogy elfoglaltságai mellett időt szakított rám és a hosszú útra”

– tette hozzá meghatottan a legenda.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?