SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült, milyen különleges hobbival vészelte át Esztergályos Cecília a pandémiát

A színésznő nem csupán a színjátszásban tehetséges, a kerámiázásban és a festészetben is kiemelkedő művek születnek a keze alatt.
  • Szerző: ripost

Esztergályos Cecília különleges hobbinak hódol. A Kossuth-díjas színésznőnek hónapokra le kellett mondania a színpadról, ám a kényszerű szabadságát aktívan töltötte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cecília évek óta különös hobbinak hódol: szobrokat és festményeket készít, így kifejezve mindazt, amire a színpadon nincs lehetősége.

Esztergályos Cecília rendkívül tehetséges szobrász (Fotó: Szabolcs László/Ripost)

„A kényszerű távollétet a színpadtól nagyon nehezen viseltem, hiszen a pályafutásom során még sosem volt ekkora kihagyás” – nyilatkozta a 7-nek a színésznő. „Pozitív személyiség vagyok, így nem hagyhattam, hogy az aggodalom és bizonytalanság maga alá gyűrjön. Próbáltam elterelni a gondolataimat, és egyszer csak a műtermemben kötöttem ki. A kerámiá­zás teljesen kikapcsolt, ráadásul szigorú tempót diktáltam magamnak. Sokszor annyira kimerültem, hogy este fél nyolctól reggel fél nyolcig aludtam, majd másnap folytattam a kemény munkát. Nagyon jó érzés volt ilyen módon kifejezni magam, kibontakoztatni a kreativitásomat, mondhatni, ezzel gyógyítottam a lelkemet. Közben hallgatom a zenét a háttérben, egy szót sem szólok és a mennyországban érzem magam!”

A részleteket olvasd el a 7 hetilap kedden megjelenő számában! Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?