SZTÁRDZSÚSZ

Erre várt az egész világ, döbbenetes találkozások a Trónok harcában

A befejező évad premierjére felfoghatatlanul sok ember volt kíváncsi vasárnap éjjel, sokan partit is rendeztek a késő éjszakai vetítés alkalmából.
  • Szerző: Ripost

Elkezdődött a Trónok harca című kultikus sorozat befejező évada, a 8. évad premierjét egy milliárd ember nézte világszerte vasárnap éjjel. Az utolsó évadot már minden rajongó tűkön ülve várta, hiszen végre minden titokra fény derül és eljön a végső nagy összecsapás ideje is.

Az évad első részét világszerte Trónok harca-néző partikon tekintették meg. Los Angelesben, New Yorkban és Londonban is óriási érdeklődés kísérte ezeket a rendezvényeket. A vetítés után pedig szinte szó szerint felrobbant az internet, a Twitteren most a legfelkapottabb hashtag a #GameOfThrones.

Az utolsó évad ugyan csak 6 részből áll, de hosszabb epizódokat láthatunk. A sorozat akkora világsiker lett, hogy 207 országban mutatták be az első részt. A Trónok harcát összesen tíz országban forgatták, Észak-Írországban, Írországban, Marokkóban, Máltán, Spanyolországban, Horvátországban, Izlandon, az Egyesült Államokban, Kanadában és Skóciában is vettek fel jeleneteket.

A 7. évadban készítették elő a terepet a látványos fináléra, amelyben várhatóan az Éjkirály és a holtak serege Westerosba lép és megütközik az emberekkel. Az alábbi bekezdésekben spoilerek következnek, ezért csak akkor olvass tovább, ha biztosan tudni szeretnéd, mi történt!

A 8. évad első részében az Éjkirály még nem lépett be Westerodba, a Kit Harington által játszott Havas Jon azonban végre megtudta, hogy ki is ő valójában: a Vastrón jogos örököse. Az Emilia Clarke által megformált Daenerys Targaryen pedig először lépett be Deres területére. A két hős szerelme is tovább folytatódik, a Khaleesi és Havas Jon forró csókot vált az egyik jelenetben egy vízesés előtt, míg a királynő sárkánya figyeli őket. Daenerys ekkor azt mondja kedvesének, hogy ne féljen, ő azonban inkább szemmel tartja az állatot.

A bemutató rész előtt egy visszaemlékezést láthattunk a 7. évadra, majd a nyitó jelenetben egy fiatal fiút, aki Deres havas tájában fut egy embertömeg felé, amelyben a Maisie Williams alakította Arya Stark áll. A fiú felmászik egy fára, hogy láthassa az érkező Makulátlanok seregét, akiket Daenerys és Havas Jon vezet, Arya ekkor évek óta először láthatja bátyját.

A konvojban ott A Véreb (Rory McCann), a fegyverhordozó Gendry (Joe Dempsie), egy kocsiban pedig Tyrion Lannister (Peter Dinklage) ül, aki épp az eunuch Varys-nak (Conleth Hill) mond egy viccet arról, hogy nincsenek heréi.

Havas Jon elmondja Daenerysnek, hogy az északiak nem bíznak az idegenekben, a deresi lakók ugyanis sokkot kapnak a sárkányok láttán, például Sansa Stark (Sophie Turner) is megrökönyödve nézi a repülő fenevadakat. Jon találkozik az öccsével, Bran Starkkal is, majd bemutatja nekik Daeneryst. Az északiak kicsit sincsenek lenyűgözve Havas Jon szövetségesétől, hiszen őt fogadták királyuknak.

Az epizódban az egykor házas Tyrion és Sansa is újra találkoznak, utoljára a 4. évadban látták egymást.

Közben Királyvárban is folynak az események, Cersei megtudja, hogy a holtak serege áttörte a falat és Euron Greyjoy is újra feltűnik, akinek szintén mocskos tervei vannak a királynéval, akivel végül az ágyban kötnek ki, az epizód ezek után pedig csak még izgalmasabb lesz.

A befejező évad következő részét április 21-én vasárnap mutatják be az HBO-n. Az első rész 54, a második 58 perces lesz, a harmadik pedig a sorozat leghosszabb része, 82 perccel. A negyedik rész 78, míg az ötödik és hatodik 80 perces lesz. Az HBO még nem jelentette be, hogy a következő epizódoknak mi lesz a címe – írja a Daily Mail.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?