Létrehozva: 2016.10.07.

Elmeorvos mentheti meg a börtöntől Oszter Sándort!

A színész korábban fedhetetlen hírnévnek örvendett, de ez jó ideje megváltozott. A legfrissebb hírek szerint akár több évet is kaphat. Hacsak...

Oszter Sándor újabb, a korábbinál jóval nagyobb bajba keveredett. Ezúttal befolyással való üzérkedés miatt emeltek vádat ellene - írta meg a Story magazin. A hírek szerint a Központi Nyomozó Főügyészség kiemelt jelentőségűként kezeli az ügyet.

Úgy tudni, a színész és több társa egy szökésben lévő üzletembernek ajánlották föl segítségüket "csekély" 50 millió forintért cserébe. A Nemzeti Védelmi Szolgálat a nyomozás során kiderítette, hogy Oszter vastagon benne van a buliban. Az ügy már túl van a vádemelésen, és az ügyész állítólag ragaszkodik is a letöltendő börtönbüntetéshez a színész vonatkozásában.

Sándort azonban nem kell félteni. Korábbi ügyében is sikerült kibúvót találnia a Lyme-kórra hivatkozva, hiszen az ittas vezetést és a rongálást is megúszta némi közmunkával. Persze most egy kullancscsípés nem lesz elég. És talán az sem segíthet, ha a bíró fülébe súgja, hogy ő tulajdonképpen FBI-ügynök, aki éppen fedésben dolgozik. Merthogy az ittas vezetéses ügyében ezzel is próbálkozott. Pontosan akkor, amikor józanságát bizonyítandó, fekvőtámaszozni kezdett a kapitányságon, majd a kihallgató tisztet próbálta meg szkanderpárbajra kihívni.

De lássuk, milyen esetben kerülheti el a felelősségre vonást jelenlegi ügyében!

"Ha bárkivel kapcsolatban, aki büntetőeljárás terheltje, felmerül az a lehetőség, hogy a cselekmény idején, vagy az elbírálás idején nem volt beszámítási képességei birtokában, akkor a bíróságnak vagy a hatóságnak igazságügyi elmeorvos szakértőt kell kirendelnie.  Õ az, akinek az előzetes orvosi dokumentációk, és a személyes vizsgálat alapján választ kell adnia arra, hogy a vádlott a cselekmény idején vagy jelenleg szenved vagy szenvedett-e olyan betegségben amelynek következtében korlátozva volt abban, hogy a cselekmény társadalomra vonatkozó veszélyességét felismerje, vagy akaratának megfelelő magatartást tanúsítson. Illetve abban is állást kell foglalnia, hogy az adott időszakban olyan állapotban van-e a terhelt, hogy folytatható az eljárás. Ha nem, akkor fel kell függeszteni azt, és évente felül kell vizsgálni az illetőt."

Ha a szakvéleményben a szakértő arra a következtetésre jut, hogy az elkövető nem volt beszámítható, akkor az a büntethetőséget kizáró oknak minősül.

"Amennyiben pedig kóros elmeállapot kerül megállapításra, a terheltet kényszergyógykezelésre utalják” - nyilatkozta általánosságban a %RIPOST%-nak dr. Mester Csaba ügyvéd.

Ennek tükrében Oszter Sándornak komoly, felmentéshez vezető indokkal kell előállnia, hiszen a bírósági statisztikák szerint 96,5 százalékos arányban szab ki a bíróság börtönbüntetést az olyan ügyekben, melyekben az ügyész azt kéri.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szüzessége elvesztéséről beszélt Tóth Andi

borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

mandiner.hu

Egész Európa arról beszél, mi történt Brüsszelben

ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Majd kiesnek a szűk felsőből Penélope Cruz hatalmas mellei

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 13-19.: Most semmivel sem kellene kapkodni

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondoltad volna: ilyen ajándékokat kapott Schobert Norbi a családjától!

SZTÁRDZSÚSZ

Nagy Ő Virág megmutatta a pasiknak, hol a helyük

SZTÁRDZSÚSZ

Horváth Éva választás elé állította az embereket, lehetetlen dönteni

SZTÁRDZSÚSZ

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család