SZTÁRDZSÚSZ

Elképesztő vagyonra tett szert Cicciolina exférje, ennek köszönheti

Staller Ilona bánhatja, hogy már nincs jóban a 64 éves mûvésszel.
  • Szerző: Doris

Kicsivel több mint 25 milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el egy aukción az a szobor, amit Cicciolina volt férje, a New Yorkban élő Jeff Koons alkotott.

A 64 éves művész ezzel egy csapásra bevonult a történelembe, hiszen élő képzőművész alkotásáért ilyen magas összeget még soha nem fizettek árverésen. A Rabbit (Nyúl) című, rozsdamentes acélból készült művet körülbelül 50 millió dollárra, vagyis 14 milliárd forintnak megfelelő összegre becsülték, de a licitálóknak annyira megtetszett, hogy végül sokkal többet adtak érte.

Cicciolina gyermekének apja még 1986-ban készítette a 104 centi magas, modern szobrot, amit a kritikusok a XX. századi képzőművészet egyik legkiemelkedőbb alkotásának tartanak.

Élő képzőművész eddigi aukciós rekordját egyébként a brit David Hockney tartotta, akinek a Medence két alakkal című festménye 90,3 millió dollárért kelt el a Christie's novemberi árverésén. Koonsnak ezt is sikerült túlszárnyalnia. Így Cicciolina valóban bánhatja, hogy egyáltalán nincs jóban volt férjével, hiszen a tehetős férfi kirángathatná őt az anyagi nehézségekből.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?