SZTÁRDZSÚSZ

Bajban van Gáspár Zsolti: eljárást indítottak ellene

Tettéért most felelnie kell.
  • Szerző: Ripost

Mint az köztudott, Gáspár Zsolti felgyújtotta a fivére, Gáspár Győző háza mellett található nádast. A lángokat a tűzoltók fékezték meg. Úgy néz ki, most felelnie kell a tettéért: az esetet hiába próbálta elbagatellizálni, hivatalból mégis eljárást indítottak Gáspár Zsolti ellen – írja a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Eljárás indult Gáspár Zsolti ellen

Fotó: Ripost

Az ügyben a hatósági eljárás folyamatban van – erősítette meg a katasztrófavédelem sajtóosztálya.

Beismerte tettét

Zsolti korábban maga ismerte el, hogy ő gyújtotta fel a nádast, mivel gyermekei allergiásak rá. Győzőék azonban halálra rémültek, amikor észrevették, hogy pár méterre az otthonuktól felcsaptak a lángok.

„Biztos felment nála a pumpa, azért csinálta ezt. Megijedtünk, nagy szél volt, féltünk, nehogy a ház felé fújja a lángokat, ráadásul hiába is akartuk volna mi magunk eloltani, a kerti csap el van zárva télen, esélyünk se lett volna„ – mondta korábban feldúltan Evelin.

Bajban van

Ha az eljárás végén megállapítják, hogy Gáspár Zsolti jogszabályt sértett, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, sőt, még büntetőügy is lehet a nádas felgyújtásából” – mondta dr. Szilágyi Roland ügyvéd. „Ilyen esetekben a tűzgyújtás körülményei azok, amelyek miatt szabálysértés állhat fenn. Ha a tűz megfékezéséhez külső beavatkozás, adott esetben például tűzoltóegység bevonása is szükséges, a pénzbírság akár hárommillió forint is lehet, de a kisebb bírság is több százezer forintra rúghat. Amennyiben vagyoni értékű javakat, lakóépületet, emberi vagy állati életet is veszélyeztetett a tűz, már garázdaságról is beszélhetünk, amely viszont büntetőjogi eset.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?