SZTÁRDZSÚSZ

Zokogva jelentette be családja: tragikus hirtelenséggel elhunyt a Sztárom a párom rendezője

Múlt héten még a jövőbeni terveiről beszélt a híresség. A napokban azonban családjának a halálhírét kellett bejelenteni a nyilvánosságnak.
  • Szerző: Ripost

Váratlanul vesztette életét 65 évesen Roger Michell brit színházi, televíziós és filmrendező.

Családja nagy szomorúsággal jelentette be, hogy Roger Michell rendező, író és Harry, Rosie, Maggie és Sparrow édesapja szeptember 22-én, 65 éves korában elhunyt. A halál okát egyelőre nem közölték.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A Dél-Afrikában született és Cambridge-ben tanult. Michell színházi karrierjét a Royal Court színházban kezdte, ahol rendezőasszisztensként dolgozott John Osborne-nal és Samuel Beckett-tel.

Legismertebb filmje a Richard Curtis által írt Sztárom a párom című romantikus komédia, amelynek főszerepét Julia Roberts és Hugh Grant játszotta 1999-ben. A film hatalmas kereskedelmi siker volt, és három Golden Globe-díjra jelölték - írja a Guardian.

További filmjei közé tartozott a 2002-es Ütközéspont Ben Affleckkel és Samuel L Jacksonnal, a Venus, Peter O'Toole utolsó filmje, valamint két film Daniel Craiggel: Az anya 2002-ben, és Ian McEwan Kitartó szerelem című művének adaptációja.

Roger Michell rendező
Fotó: Northfoto

Valamint számos kulcsfontosságú produkciót rendezett a National Theatre-ben is.

Michell felesége a színészből lett ügyvéd, Kate Buffery volt, akitől két gyermeke született, Rosanna és Harry. Válásuk után feleségül vette Anna Maxwell Martin színésznőt, akitől két lánya született, Maggie és Nancy. A pár tavaly vált el egymástól.

Michell általánosan kedvelt személyiség volt, a szakmában megdöbbenéssel fogadták a hirtelennek tűnő halálát. Ugyanis három héttel ezelőtt egy új dokumentumfilm munkálatairól beszélt, miközben a The Duke című filmet vetítették a coloradói Telluride filmfesztiválon.

A világhírű színésznő, Julia Robert szívhez szóló sorokkal búcsúzott el a rendezőtől közösségi oldalán, amit ide kattintva tekinthetsz meg.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?