SZTÁRDZSÚSZ

Szomorú hírt kaptunk: elhunyt a Disney sztárja

Hatalmas veszteség érte a filmipart, az animációs filmek egyik legjelentősebb szinkronszínésze hunyt el.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas veszteség érte a filmipart, 90 éves korában elhunyt Jack Angel szinkronszínész, aki olyan stúdiókkal dolgozott együtt, mint a Dreamworks, a Disney és a Pixar.

A híresség ügynöke erősítette meg a tragikus hírt, szívszorító szavakkal emlékezett meg Jackről.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Mély szomorúsággal osztom meg, hogy szeretett Jack Angelünk elhunyt. A későbbiek folytán további információkat fogok megosztani. De mindenkit arra kérek, hogy a gyász időszakában szíveskedjenek tiszteletben tartani felesége, Arlene Thornton magánéletét” – írta közösségi oldalán az ügynöke.

Bár karrierjét a rádióban kezdte, Angel leginkább arról vált ismerté, hogy animációs filmekhez és videójátékokhoz adta a hangját. Első szinkronmunkáit az 1970-es években végezte, és olyan karaktereket szólaltathatott meg, mint a Hawkman, Flash és a Super Samurai.

Az 1980-as években a Transformers második szériájában is kapott egy szerepeket. A Disney olyan alkotásokhoz kérte a segítségét, mint a Szörny RT. , Egy bogár élete, a Verdák, Jégkorszak és az Aladdin. Emellett a színész a Nickelodeon különböző produkcióinak is kölcsönözte a hangját, többek között a Hey Arnold!, a Vad Tüskésbegyek és az Avatar: Az utolsó léghajlító című filmeknek.

Nyugodjon békében a legenda, aki hangjával számos rajongó kedvenc Transformers karakterét keltette életre” – emlékezett meg róla az egyik rajongója.

Nagy ölelés Jack Angel barátainak, családjának és rajongóinak! Az egyik legkedvesebb híresség, akivel valaha találkoztam! Nagyszerű fickó, aki örökké élni fog, hála a sok klasszikus hangjának” – írta egy másik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?