SZTÁRDZSÚSZ

Zokogva jelentette be családja: elhunyt a legendás magyar zenekar frontembere

Bokor Tibor, a Color zenekar énekese, basszusgitárosa a család közlése szerint december 2-án, tragikus hirtelenséggel hunyt el.
  • Szerző: Ripost

December 2-án tragikus hirtelenséggel meghalt Bokor Tibor, az egykori Color együttes basszusgitárosa, énekese, a Féltelek című szám zeneszerzője – tudatta a család közleményét a sárándi önkormányzat a dehir cikke szerint.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bokor Tibor – a három Bokor-testvér közül a középső -1955-ben született. Ők hárman hozták létre Debrecenben a Color zenekart, amelyik elsőként törte át a falat, vidéki zenekarként nagy sikereket elérve. Új színfoltot jelentettek a magyar zenei világban.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

1977-ben zenekari kategóriában megnyerték a Magyar Televízió tehetségkutató versenyét, majd a Táncdalfesztivál második helyén végeztek. Két nagylemezük jelent meg, legnagyobb, Féltelek című slágerüket azóta sokat feldolgozták.

A harmadik albumuk már kiadatlan maradt, mert a testvérek elhagyták az országot. Tibor az Egyesült Államokba költözött, ahol komoly orvosi pályafutást mondhatott magáénak, testvéréhez, Gyulához hasonlóan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?