SZTÁRDZSÚSZ

„Életeket menthet egy ilyen döntés” – operáció után nyilatkozott Harsányi Gábor

A 76. születésnapját ünneplő művészt szürkehályoggal műtötték a közelmúltban, a beavatkozás óta rajongóinak ad egészségügyi tanácsokat.
  • Szerző: Ripost

Hatalmasat változott a világ Harsányi Gábor körül. A Kossuth-díjas művész kedden ünnepelte a 76. születésnapját. Rajongók ezrei köszöntötték a művészt, aki egy kisebb műtéten esett át a közelmúltban.

Harsányi Gábor színész
Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

Jöhet a vezetés

„Egy szürkehályog műtéten kellett átesnem, amit sajnos idős korban már muszáj, mert máshogy nem illik a volán mögé ülni. Akarva akaratlanul homályt, ködöt okoz a szürkehályog, ami vezetés köznem kifejezetten veszélyes is lehet. A jobb szemem műtötték és azt kell, hogy mondjam, hogy sikeres a műtét és nagyon szépen gyógyul. Jól látok vele, szóval fogok tudni vezetni majd. Hasznos szerettem volna lenni azzal, hogy elmesélem a rutin műtétem. A hivatalos oldalamon sokat írtam erről, mert szeretnék másoknak segíteni, hiszen életeket menthet egy ilyen döntés. Novellákat is írtam a Facebook-oldalamra és mondhatom, nagyon megszaladt a követőim száma; 18-19 ezer körül vannak” – mesélte a színész a Metropolnak.

Ajándék számára minden unokája

A sztár nem csinált nagy ügyet a 76. születésnapjából, ugyanis ő már megkapta a legnagyobb ajándékot, amit kívánhatott.

„Megszületett a harmadik unokám és remélem, hogy majd még a fiam is beszáll az unokagyártásba. Rettentően boldog vagyok, hogy szaporodik a család és remélem, hogy valamelyik unoka között egy művészlélek is lesz, akire büszke lehetek. Persze akkor, ha még megélem azt a kort, hogy büszke lehessek rá” – mesélte a sztár, aki az unokázás mellett régi hobbijának is újra hódol.

„Szeretem a karatét. Még fiatal koromban szereztem fekete övet, emlékszem az egészet egy film miatt kezdtem el. Olyan 1968 körül mentünk el Darvas Ivánnal, aki nem annyira örült ennek, de én nagyon megszerettem a sportot.”

Tragédiák miatt oltat

A pandémia a művészt is komolyan megviselte, de ő sokkal inkább aggódott a munkanélküli kollégáiért.

„Főleg a fiatalokon láttam, hogy nagy lendülettel álltak az újranyitáshoz, de őket jobban is megviselte ez az egész otthonmaradás. Azokat, akik csak a piacról élnek és nincs alapkeresetük, vagy nyugdíjuk” – magyarázta Harsányi, akit a barátai elvesztése sarkallta arra, hogy beoltassa magát.

„Őszintén elmondom, hogy én azok közé tartoztam, akik ódzkodtak az oltástól. Aztán mellettem meghalt a Böröndi Tamás, aztán az Egri Színház igazgatója is elhunyt, én ekkor elkezdtem befelé fordulni és rájöttem, hogy elkerülhetetlen az oltás” – mondta a színművész, aki már mindkét oltást megkapta. „Reménykedem, hogy azért harmadik oltás már nem lesz” – tette hozzá kacagva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?