SZTÁRDZSÚSZ

Éjjel-nappal tanul: gőzerővel készül a vizsgáira Zimány Linda

Az ügyvédjelölt hamarosan szakvizsgázik, ahhoz viszont, hogy ügyvéd válhasson belőle, rengeteget kell tanulnia. Linda tudja, hogy ez lelkileg és fizikailag is megterhelő időszak lesz számára.
  • Szerző:

Már csak egy lépésre van attól Zimány Linda, hogy ügyvéd váljon belőle. Pontosabban háromra, az ügyvédi szakvizsga ugyanis három modulból áll, amiket a csinos modell egy éven belül szeretne teljesíteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Linda nem tagadja, izgul, hiszen óriási mennyiségű anyagot kell megtanulnia rövid idő alatt.

„Az a típus vagyok, aki nem sokkal a vizsgák előtt kezd el tanulni, de akkor nagyon. Ilyenkor napokra is képes vagyok kizárni a külvilágot és koncentrálni. Az első vizsgám idén ősszel lesz, és szerencsém van, mert büntetőjogból kell felkészülnöm, ami talán kevésbé nehéz, mint a másik két szakvizsga” – mondta el a -nak Linda, aki szerencsés, mert a munkahelyén nagyon megértőek a felettesei.

„Az ügyvédi irodában mindenki átesett már ezen, szóval jól tudják, hogy a szakvizsga mennyi tanulást igényel. A vizsga előtt két-három hétig otthon tanulok majd, és bízom benne, hogy jövő nyárra már hivatalosan is ügyvéddé válok” – fogalmazott mosolyogva Linda.

És ezeket olvastad már?