SZTÁRDZSÚSZ

Egészségével játszik Demcsák Zsuzsa A Nagy Duettben

A mûsorvezető ugyan nem érez fájdalmat, de januári bokaszalag szakadása miatt nehezen viseli A Nagy Duett táncos próbáit és a vasárnap esti élő show-kat.
  • Szerző: Buster

Zsuzsát orvosa szigorú ágynyugalomra ítélte, de leginkább azt tiltotta meg neki, hogy tűsarkú cipőt húzzon. A Mokka műsorvezetője azonban nem engedheti meg magának a pihenést, hiszen folyamatosan próbálnia kell, ha versenyben akar maradni A Nagy Duettben.

Terhelés pedig nincs jó hatással a bokaszalag szakadásból gyógyulgató lábára, hiszen folyamatosan dagad a bokája, de hosszabb távon jóval nagyobb is lehet a baj. Amin az sem segít, hogy Zsuzsa bekötött bokával áll színpadra, ahogyan múlt vasárnap is.

"Ha táncolni kell, hát táncolok, és a következő fordulóra ez különösen igaz lesz."

Persze az orvosom idegbajt kap tőlem, hiszen világosan elmondta, hogy pihentetnem kell a bokámat. Még magassarkú cipőt sem húzhatnék, de ez gyakorlatilag lehetetlen.

"Ha fájdalmaim lennének, biztosan jobban odafigyelnék, de nincs más tünet, mint az esténkénti lábdagadás" - mondta a %%-nak Demcsák Zsuzsa.

Dr. Bense Tamás szerint nem ártana figyelni a jelekre.

"Ülés esetén lehet magassarkú, akkor nem okoz semmiféle gondot, de állásnál vagy terhelésnél szigorúan tilos. Nyilván az ortopéd orvos dönti el, hogy mit viselhet a beteg, de magassarkút semmilyen esetben sem szoktak javasolni. Nagyon ügyelni kell a testrész pihentetésére is. Egy automata autó ilyenkor jól jöhet, de a vezetés sem szolgálja a gyógyulást."

Ízületi kopás korai megjelenéséhez, illetve laza ízülethez vezethet a nem kellő ápolás

- mondja a szakember.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?