SZTÁRDZSÚSZ

Durva részletek Berki Krisztián autóbalesetéről, megszólalt a szemtanú

A FEM3 Café mûsorvezetője egy busszal ütközött a hétvégén.
  • Szerző: Lula

Berki Krisztián luxusautójába szombat délután Óbudán egy autóbusz szaladt bele. A FEM3 Café műsorvezetője mellett ült kedvese, Renáta is, de szerencsére mindketten ép bőrrel megúszták a balesetet.

A több tízmillió forintot érő Bentley azonban károsodott: a Blikk információi szerint megsérült a hátsó elem, és az elektronika is leblokkolt, a kocsit tréleren kellett elszállítani. Mi több, a márkának itthon nincs is képviselete, ezért általában Bécsben szervizelik.

"Párkányban voltunk reggelizni, majd hazafelé tartottunk a szokásos útvonalon. Megelőztünk egy helyi buszt, majd a 40-es táblánál lassítva, miközben néztük a körülöttünk zajló építkezéseket, a helyi járat belénk csapódott. Örülök, hogy a kislányom, Natika már nem volt velünk, illetve hogy Mazsi nem ijedt meg. Az autókért nem aggódom, hiszen azok pótolhatók"  mesélte az RC Newsnak Berki. 

Egy szemtanú azt mesélte a napilapnak, hogy a karambolban a busz is megsérült, leszakadt az ablaktörlője, míg a Bentleynek a hátulja nyomódott meg, nem tudott továbbmenni. Tréler segítségére volt szükség, és Berki rendőrt is hívott.

Láthatóan nem hatotta meg a dolog, miután a szakember elvitte a Bentley-t, egyszer csak megjelent a dzsipje, amelybe beleült a párjával, és mentek tovább a dolgukra

- mesélte a szemtanú.

A napilap megkeresésére egy autókereskedő elmondta, hogy a jármű javíttatása komoly összeget emészt majd fel.

Akár a kétmillió forintot is elérheti a végösszeg, persze, a kártól függően. Az elektronika feltehetőleg a tolatóradar sérülése miatt blokkolhatott, ha cserélni kell, az egy kisebb vagyon.

"Arról nem is beszélve, hogy Bentley-t legközelebb Bécsben szervizelnek, így eleve közel háromszázezer forint az oda-vissza út trélerrel. Ráadásul egy ilyen autónál nem kalapálgatják a sérült karosszériaelemeket, a csere szintén több százezres összeg lehet" – árulta el egy autókereskedő.

"Persze, kérdés, hogy ki fizeti a szervizt, hiszen a baleset ­miatt a rendőrség mellett a BKV is belső vizsgálatot indít, hogy kiderüljön, ki és miben hibázott" – avatta be a napilapot az ilyenkor szokásos eljárási rendbe Gulyás Attila szakszervezeti vezető, majd hozzátette:

"Ha a BKV járművezetője okozza a balesetet, a közlekedési társaság biztosítója fizeti a kárt. A vétkes sofőrre munkajogi következmények várnak. Attól függően, hogy mekkora hibát vétett, megvonhatják a fizetése egy részét, vagy akár fegyelmit is kaphat, de semmiképp sem ő fizeti a kárt."

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?