SZTÁRDZSÚSZ

Döntött a hatóság, fordulat Gáspár Győző adócsalási ügyében

Gáspár Győző szó szerint lubickolhat a pénzben, vagyis inkább a milliókat érő jakuzzijában, amely a házában áll, sőt Bea asszony is újra úgy főzhet milliós konyhájában, hogy nem kell tartania attól, hogy az adóhatóság ráteszi a kezét az ingóságokra...
  • Szerző: buster

Bár a valós vagyon még zár alatt van, de bizonyos „apróságokat” már visszakapott Gáspár Győző miután nemrégiben kimondták ártatlanságát a NAV által indított adócsalási ügyben.

A közigazgatási eljárásban zár alá vett tárgyakat már újra a család tulajdonában vannak, de a büntetőeljárásban lefoglalt 200 millió forint készpénz és a 20 milliós aranytartalék továbbra is a NAV-nál marad.

Tavaly december 7-ére volt kitűzve az az árverés mely során a Gáspár család Nógrádmegyeri otthonának értékeire licitálhattak volna az érdeklődők. A listán szerepelt például egy 1,5 milliós konyhabútor, két bőr ülő garnitúra 750 ezer forint értékben, egy 800 ezer forintot érő bárszekrény és a legdrágább tétel a közel 7 millió forintra becsült jakuzzi.

Az árverés napján aztán újra kiszálltak a NAV munkatársai, de csak azért, hogy lefújják a bulit, mivel a showman a Kúriához fordult és neki adtak igazat, ezért újra kellett kezdeni az egész eljárást. Tehát tulajdonképpen a méregdrága, tíz milliós vagyont képviselő értékek mind a házban, a család használatában maradtak. Végül Győző az új eljárásban bizonyította, hogy nem csalt adót, így minden tárgyról és magáról az ingatlanról is lekerült a NAV által bejegyzett végrehajtási jog. Így Gáspáréknak ücsörgés, koktél keverés, és buborékos fürdőzés közben már nem kell azt érezniük, hogy nem a sajátjukban teszik mindezt.

De, mi lett a 200 milliónyi lefoglalt készpénzzel és a 20 milliót érő családi arannyal? Erről dr. Szilágyi Rolandot, Gápár Győző ügyvédjét kérdeztük.

Hatalmas sikerként könyvelhetjük el, hogy a közigazgatási eljárásban folyó ügyben ügyfelem ártatlanságát kimondták.

"Ennek kapcsán szűnt meg hivatalosan is az ingatlanra és az ingóságokra bejegyzett végrehajtási jog. A büntetőeljárás kapcsán történt foglalások még érvényben vannak, bár álláspontom szerint ez jogszerűtlen. Ennek dacára a pénzt és az aranyékszereket továbbra sem kapta vissza a család. Ez ügyben tervezzük, hogy megtesszük a megfelelő lépéseket" - mondta a jogi szakember.  

És ezeket olvastad már?