SZTÁRDZSÚSZ

Döbbenetes, hogy ünnepli a húsvétot a híres műsorvezető

Az indiai Joshi Bharat már évtizedek óta él Magyarországon és bár hindu vallású, mégis tartja a húsvétot.
  • Szerző: Ripost

„A nyolcvanas évek elején volt az igazi a húsvét! – emlékszik vissza mosolyogva a műsorvezető. – Gödöllőn laktunk, és ott természetes volt számunkra, hogy az utca összes lakóját végiglátogatjuk, az asszonyokat meglocsoljuk, aztán persze örültünk neki, ha kaptunk érte piros tojást, vagy talán egy kis pénzt. A lényeg a közösségi élmény volt, ezért is tetszett meg ez az ünnep” – sorolja Joshi, aki próbálta megtalálni a keresztény ünnepben is azt, ami leginkább hasonlít az ő vallásához.

„A húsvét indiai megfelelője a Holi ünnep, ami szintén nagyon hangulatos. A gonoszt űzzük el a jóval, mindezt úgy, hogy hatalmas tüzeket rakunk. Ott azonban nem kölnivel locsolják egymást az emberek, hanem különböző színes festékekkel, amitől az egész város egy óriási vibráló színpompává változik.”

Egyvalamiben azonban nem tud azonosulni: Joshi vegetáriánus, így nem a hagyományos sonkamenüvel ünnepel.

„Nekem nem hiányzik a hús, az évek folyamán már megszoktuk a rengeteg zöldséget és a tojásból különböző módon elkészített eledeleket, amelyeket ilyenkor a legnagyobb lelki békében fogyasztunk el a családommal” – zárta rövidre a %%-nak Joshi Bharat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?