Létrehozva: 2021.12.21.

Demjén Ferenc könnyfakasztó vallomást tett Kóbor Jánosról

Demjén Ferenc igyekszik csak előre nézni, mint aki valahol a lelke mélyén hisz az örök életben. A 75. születésnapját, a mai napot is munkával ünnepli.

„Próbálunk, új életre keltjük a régi dalokat, Közönség Őfelsége most is megkapja majd, ami neki jár. A december 30-i koncertnek az Arénában úgy kell szólni, ha nem jobban, mint az összes eddiginek. Ez lesz a 23. alkalom, hogy megtöltjük az Arénát!”

Demjén Rózsi nem tagadja, hogy szíven ütötte a járvány és jó néhány közeli barát elvesztése – írja a Bors.

Fotó: demjenferenc.hu

„Persze, hogy eszembe jut Kóbor János, aki legutóbb az Arénában még ott állt mellettem Balázs Fecóval együtt, és elszorul a szívem. Mégis, bármennyire is nehéz, csak előre vezet az út. Az a zene, amit mi képviselünk, az életörömről, az élet igenléséről szól. Ha úgy tetszik, az örök életről, arról, hogy a lényeget illetően sosem halunk meg. Legfeljebb valahogy másképp, de folytatódnak, tovább élnek a dolgok. Például a dalok, és bennük mi is.”

Mindennap vele álmodik

„Somló Tomit sem engedtem el soha, mindennap álmodom vele. Vitatkozunk, hülyéskedünk, ahogy annyi éven át, bosszantjuk, piszkáljuk egymást a legnagyobb szeretetben. Nem véletlen, hogy a 75. születésnapomra megjelent könyv egyik főszereplője is ő. Folyton belebeszél, fújja a magáét, próbál piszkálni, kikezdeni velem. Én meg persze nem hagyom. Somló tényleg az egyik legjobb barátom volt, és az is marad, akármi is történt. Egy nagy gyerek, akivel végigbuliztuk és végignevettük az életünket. Olyan, mintha itt lenne. Még ébren, napközben sem tudok múlt időben beszélni róla. Folyton itt van velem, megjelenik, dumálunk, éljük azt a közös életet, amit mindig is éltünk. Nagyon kemény és izgalmas álmok ezek, nem is biztos, hogy mindegyiket el akarom vagy merem mondani. Tovább éljük az életünket.„

Fotó: Bors

„Nagyon passzolt a személyiségünk, országos nagy haverok voltunk, miközben rengeteg dologban különböztünk egymástól. Somlóval folyton piszkáltuk egymást. Az utolsó ajándék, amit kaptam tőle, egy munkásőrszobor volt. Pontosan tudta, hogy mennyire utálom az ilyesmit. De nem akármilyen szobrot kaptam, ott áll most is a könyvespolcomon. Ez a munkásőr markol egy géppisztolyt, dobja a kézigránátot, és Leninről van megmintázva. Ennél őrültebb munkásőrszobor nincs a világon, ilyet csak a Somló volt képes összevadászni valahonnan.”

A járvány

„Eleinte próbáltam nem komolyan venni, azt hittem, valami kis tavaszi vihar, ami gyorsan elvonul. De szerencsére hamar észbe kaptam. Alig vártam a vakcinát, én hiszek az orvostudományban, az első adandó alkalommal beoltattam magamat. Már a harmadik oltást is felvettem. És persze nagyon nem értem azokat, akik nem hajlandóak beoltatni magukat. Nagyon megérintett minden tragédia, nagyon sok barátom, kollégám, ismerősöm halt meg a koronavírustól. Olyanok is, akiknek nem volt alapbetegsége, amivel összefügg­hetett volna. Szerencsére már látni, hogy az oltások következtében lassan, de biztosan kezd visszahúzódni a járvány.„

Fotó: Bánkúti Sándor (BS)
Bors

„Végre én is visszatérhetek a szokásos életemhez”

„Világéletemben úgy éltem, hogy a következő fellépés, a következő koncert határozta meg az életemet. Ekörül forgott minden gondolatom. Jó, hogy megint így van, hogy az év végi újabb Aréna-koncerthez mérhetem az időt. Két kemény év után megint ott leszünk, és ez feltölt újabb energiákkal. Mindenki biztos lehet benne, hogy megint odatesszük magunkat. Ez megint egy olyan koncert lesz, amire még nagyon sokáig emlékezni fogunk együtt a közönséggel. Mégiscsak egyszer 75 éves az ember! És persze a koromat csak mértékkel veszem komolyan. Azt mondják, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Na, én már túl vagyok a „harmincon”. Na jó, a harmincötön. De efölé még nem sikerült mennem. A negyventől még messze vagyok, arra még nem gondoltam soha…”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

astronet.hu

Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

SZTÁRDZSÚSZ

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

SZTÁRDZSÚSZ

„Ez a rész sokkal rosszabb, mint maga a műtéti fájdalom” - a Kőgazdag Fiatalok sztárja a felépüléséről vallott