SZTÁRDZSÚSZ

Ezért engedték haza a kórházból Demjén Ferencet

Rózsi egy teljes napot tölthetett felesége és kutyái társaságában, majd feltöltődve tért vissza a rehabilitációs intézetbe, ahol folytatják kezelését
  • Szerző: Buster

A hónapok óta tartó rehabilitáció eredményeképpen Demjén Rózsi a hosszú hétvégén, ha csak egyetlen napra is, de hazamehetett Dióspusztára. Hogy az énekes milyen jó formában van, arról egy friss fénykép tanúskodik, amit megosztottak a zenész közösségi felületein. Rózsi a képen egy Magyar Nemzettel a kezében kíván boldog születésnapot Magyarországnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megkereste dr. Bense Tamást, aki kérdésünkre elmondta, mire utal, ha egy agyérgörcs utáni rehabilitációról hazaengedik a beteget egy rövidebb időre.

„Ezzel a lépéssel megkezdődik a páciens rehabilitációjának egyik nagyon fontos szakasza, az úgynevezett visszaszoktatás a megszokott környezetébe. Ez egy kényes időszak, hiszen amellett, hogy fokozatosan meg kell oldani, hogy otthon is folytatódni tudjon a kórházban kialakított és megkezdett „munka”, fennáll a veszélye, hogy a beteg elkényelmesedik, és nem követi hajszálpontosan az orvos utasításait. A szervezet egy agyérgörcs után pengeélen táncol, hiszen szinte biztos, hogy nem egyetlen agyi ér rossz állapota idézte elő a görcsöt és komoly az esély az ismétlődésre. Csak az nem mindegy, hogy egy, vagy tíz éven belül történik újra valami… Nagyon fontos, hogy a beteg vércukrát, vérnyomását, veséjét és szívét is kontroll alatt tartsák otthon is, ugyanúgy, ahogyan azt a kórházban is tették. Ugyanakkor nagyon jó jel, hogy hazaengedték, hiszen a gyógyulásban éppen úgy szerepet játszanak a lelki folyamatok, mint a fizikaiak”

– mondta a szakember. A napilap csütörtöki számából az is kiderül, mivel töltötte „szabadnapját” a legendás zenész.

 

És ezeket olvastad már?