Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2018.01.27.

Csoda, hogy nem halt bele az önpusztításba a világsztár

A 70-es években már nemcsak a tehetségével hívta fel magára a figyelmet. Féktelen bulizásaitól, csajozási szokásaitól és a mértéktelen önpusztításától volt hangos a sajtó. Ezt persze Rod Stewart bánta a legkevésbé, végre mindenki vérbeli rocksztárként gondolt rá.

Az egyszerű munkáscsaládból származó Rod Stewart sohasem gondolta, hogy valaha igazi rocksztárként fényűző élete lesz. Pláne, hogy a kezdetekben nem is jöttek könnyen össze a dolgai, és hosszú utat kellett megtennie a sikerért. Ám a 70-es évek meghozták számára a hírnevet, a Faces frontembereként bekerült a köztudatba, feltornázta magát a legjobbak közé, és ezután már nem volt megállás. Semmilyen téren…

Úgy drogozott, mint senki

A legtöbb rocksztárhoz hasonlóan, Stewart sem vetette meg soha az alkoholt és a kábítószereket sem. Sosem titkolta, hogy több évtizeden keresztül kokainozott. Erről részletesen beszélt az önéletrajzi könyvében, bár azt állította, hiába kokózott napi rendszerességgel, sosem tartotta magát függőnek. A könyvből az is kiderül, hogy Stewart nem hétköznapi módon ütötte ki magát: nem az orrával szippantotta fel az anyagot, hanem egy kapszulában feltolta az ánuszába. Mindezt azért, hogy „vigyázzon” az egészségére, így ugyanis nem ment tönkre az orra, valamint a hangszálai. Persze ettől függetlenül más mellékhatásai még voltak a függőségének, és saját bevallása szerint is kiesett néhány év az emlékezetéből a sok drog és alkohol miatt. Az önpusztításról második felesége, Rachel Hunter kedvéért mondott le. De eleve csoda, hogy az addigi életvitele nem ölte meg rövid úton.

„Különleges” kapcsolata volt Eltonnal

Köztudott, hogy Rod Stewartot és Elton Johnt nemcsak a zene köti össze, hiszen több évtizedes barátság az övék. A 70-es években több kemény bulit is átéltek közösen – Stewart egyszer azt mondta, akkoriban képtelenség volt lépést tartani Eltonnal, aki mértéktelenül kokózott. A két jóbarát Sharonnak és Phyllisnek szólították egymást, és Elton gyakran nőnek öltözve lepte meg cimboráját. Egyik alkalommal például koncert közben sétált be hozzá a színpadra, ráült a bal combjára, és szexet imitált Rod térdével. Stewartnak nagyon tetszett a mutatvány, ezért egy zenegépet küldött neki ajándékba, és egy kísérőlevelet, amiben a bal lába nevében megköszönte az élményt.

Mick Jagger mellette akart szexelni

Stewart közel 40 évvel a történtek után tárta nyilvánosság elé, hogy egyszer Mick Jaggertől kapott csoportszexre meghívást. A Rolling Stones fronembere azt szerette volna, ha Stewart és akkori barátnője, Dee Harrington csatlakoznak hozzá és első feleségéhez, Biancához az ágyban. A skót énekes azonban nem élt a felkínált lehetőséggel.

A szállodák rémének hívták

Alternatív belsőépítészként, megszállott módon amortizálta le a szállodaszobákat. Méghozzá azért, mert túlságosan is unatkozott. Stewart később sem tett sokat azért, hogy a hoteligazgatók örüljenek annak, ha náluk szállt meg a zenésztársaival. Előszeretettel hívták meg koncertjeik végén bulizni a rajongókat. Elárulták, melyik szállodában, melyik szobában laknak, majd eszméletvesztésig mulattak együtt. Egyszer pedig az egyik szoba fél berendezését bepakolta a liftbe, mert ez a vicces ötlete támadt.

Megénekelte szüzessége elvesztését

Különleges élmény szolgáltatta az ihletet Rodnak, amikor megírta a Maggie May című slágerét. A dal annak állít emléket, hogy miként vesztette el a szüzességét 16 évesen a Beaulieu Jazzfesztiválon, egy sörsátorban, egy jóval idősebb és „nagyobb” nővel.

A levegőben is szerette a bulit

Rod és zenekara 1977-ben mattrészegen szálltak le Londonban a repülőtéren, de nem ez volt velük a legnagyobb gond. Stewart cipője tele volt tömve mogyoróval és eperdzsemmel. A gitárosa haja tiszta hamu, az arca pedig mézes volt. Már csak hab volt a tortán, hogy a reptéri ellenőrzés alatt Stewart útleveléből két szelet szalonna esett ki pont a vámosok lába elé.  "Szeretném azt mondani, hogy tanultunk ebből az esetből, és ezután visszavettünk, de nem így történt" - vallotta be később a rocksztár. Az egész bagázs ellen panaszt tettek, de csak a menedzserük került bajba nyilvános részegség miatt.

Számtalan hódítása volt

Miközben Julio Iglesias vagy a KISS gitárosa, Gene Simmons mindig pontos számokkal büszkélkedik, ha a hódításaikról van szó, addig Rod csak annyit mond, hogy hosszú évekkel ezelőtt elvesztette a fonalat, és már nem tudná megszámolni, mennyi nő volt az életében. Volt egy olyan időszaka, amikor minden egyes este, amikor unatkozott, beült az egyik autójába, elment a Tramp nevű londoni bárba, két perc alatt felszedett egy hölgyet, hazavitte, majd miután végeztek, ment a következő körért.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

ripost.hu

Kiderült a titok: megtudtuk Szegedi Fecsóék pici babájának a nevét

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

travelo.hu

Tengerimádók figyelmébe: Íme, Európa 25 legjobb tengerparti strandja

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotó: ilyen nagyot nőtt Berki Mazsi kislánya

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá: Méregdrága luxusautója mellett pózol legújabb fotóján Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

Visszaéltek Tóth Gabi nevével, felháborító, mihez használták fel