SZTÁRDZSÚSZ

Csak idő kérdése, és elveszik Demcsák Zsuzsa jogsiját

Felborzolta a kedélyeket, Demcsák Zsuzsa vasárnapi ittas vezetése, amely után nem vonták be azonnal vezetői engedélyét. Mindenki megnyugodhat, később megteszik!
  • Szerző: Buster

A zéró tolerancia nem válogat! Felesleges tehát azon háborogni, hogy a Mokka műsorvezetőjét elengedték az igazoltatás után, miközben a szonda bejelzett.

A törvény ugyanis egyértelműen rendelkezik, és bizonyos alkoholszint alatt nem követeli meg az azonnali jogosítvány-bevonást. De ami késik, nem múlik.

Demcsák Zsuzsa esetén egyébként a kommentelők és Lévai Katalin, korábbi Európai Parlamenti képviselő is felháborodott.

Most azonban mind megnyugodhatnak, nem kivételeztek a TV2 sztárjával.

"Olyan nincs, hogy egyáltalán ne vegyék el a jogosítványát annak, akit alkoholos befolyásoltságon kapnak egy igazoltatás során."

Az azonban nem különleges elbánás, ha nem azonnal vonják be a vezetői engedélyt, azt ugyanis csak akkor kell megtennie az intézkedő rendőrnek, ha a szonda fél ezreléket, vagy a fölötti értéket mutat.

"Kisebb mért eredmény esetén eljárás indul a vétkes ellen, és csak ennek keretében vonják be jogosítványát. Ez egyetlen esetben úszható meg, mégpedig ha bizonyítható, hogy a szabálysértés elkövetőjének létkérdés a vezetői engedély."

"Általában 3-4 hónapra szól az eltiltás, és az első hónap után a vétkesnek képzésre kell járnia" - nyilatkozta a %%-nak Dr. Szabó Zsolt Lajos szakjogász.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?