SZTÁRDZSÚSZ

Caramel szerint van rasszizmus

Caramel nemrég szülővárosában beszélt a cigányság helyzetéről és megélhetési esélyeiről. A TV2 sztárja arra hívta fel a figyelmet, hogy hazánkban komolyan kell foglalkozni a rasszizmus kérdésével úgy, hogy példát kell mutatnia, de nem csak az embereknek, a celebeknek is.
  • Szerző: KLI

– Példaképekre szükség van! Nem csak a romáknak, mindenki másnak is – mondta a napokban Molnár Ferenc Caramel Szolnokon, ahol fiatalokkal beszélgetett a cigányság helyzetéről és esélyeiről.

Ékes példája ennek a törökszentmiklósi romatelepen felnőtt énekes, igenis létezik a legmélyebb helyzetből is kiút. Caramel szerint a mai magyar „sztároknak” kell példát mutatni az új generációnak, majd kitért arra is, a tanulásban látja az egyedüli felemelkedési esélyt.

Manapság az előítéleteket már selyempapírba csomagolják.

A rasszizmus létezik, ami ellen nem sokat lehet tenni, észérvekkel nem lehet ellene fellépni. Kedvencem, amikor valaki azt mondja nekem: utálom a cigányokat, de te más vagy, téged nem gyűlöllek. Hát ez az igazi rasszizmus!

– Az én szememben azok az emberek is hősök, akik hajnali fél 4-kor kelnek, hogy hatkor elkezdhessék a munkát a gyárban, majd lenyomnak még egy műszakot, hogy eltarthassák a családot – mondta Caramel, akinek sikerült kitörnie a törökszentmiklósi romatelepről, de azt mondja, soha nem felejti el, honnan jött.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?