SZTÁRDZSÚSZ

Budapestre jött az egykori szexszimbólum, mindenki őt várta

Hatalmas volt a felhajtás az időtlen szexszimbólum, Claudia Cardinale körül, aki a II. Budapesti Klasszikus Film Maraton nemzetközi fesztivál díszvendégeként érkezett Magyarországra.
  • Szerző: bdf

Az isteni CC-ként emlegetett díva konferálta fel A párducot és a Volt egyszer egy Vadnyugatot, de mesélt kedvenc filmjeiről, rendezőiről, és kollégáiról is.

A sajtótájékoztatón dugig volt a terem, mindenki testközelből akarta látni a legendás színésznőt, aki maga is meghatódott az iránta mutatott érdeklődéstől. Az eseményen a lánya is részt vett, aki tolmácsként segítette a híresen mélyhangú legendát, aki azt is megsúgta, valójában nem színésznőnek készült.

A Maratonon egyébként vetítik a Gohát is, ami az első szerepe volt a 2015-ben elhunyt, kétszeres Golden Globe-díjas Omar Sharif oldalán.

Az évek óta Párizsban élő legenda kitért szülőhazájára, Tunéziára is. Mint kiderült, olyannyira népszerű az afrikai országban, hogy nem engedik fizetni sem a boltokban, sem az éttermekben.

Amikor az alkotótársairól kérdezték, elmondta, hogy rengeteg időt töltött Viscontival, aki ékszerekkel is elhalmozta őt. De kollégájáról, Jean-Paul Belmondóról is beszélt. Kettejük viszonyáról csak annyit tárt a publikum elé: a színész nagy mókamester volt, és rengeteg csínyt követtek el együtt.

A nyolcvanéves Cardinale egyébként már három éve járt egyszer Magyarországon, a miskolci CineFesten, de Budapestet is imádja. Lenyűgözi őt a fővárosunk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?