SZTÁRDZSÚSZ

Idén is elmarad a húsvét: Ez lesz helyette a Bódi-családnál

Bódi Margó nem akarja kockáztatni a családja életét, így csak visszafogottan ünnepelnek.
  • Szerző: Angie

A Bódi-család számára különleges ünnep a húsvét, hiszen nem csak a roma hagyományokat tartják, de a vallás is központi szerepet tölt be az életükben. De idén, ahogy már tavaly is, sajnos elmarad a húsvét!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bódi Margó húsvét

Idén is elmarad a húsvét Bódiéknál (Fotó: Markovics Gábor / Ripost)

Bódi Margó a -nak elmondta, a koronavírus 3. hullámában még jobban odafigyelnek, nem szeretnének kockáztatni, ezért csak nagyon szerényen ülik meg a vallási ünnepet.

„Ha tavaly elmaradt nálunk a húsvét, most még inkább el fog. Nagyon csúnya dolgokat okoz a vírus és ezt már a a közvetlen környezetünkben is nap, mint nap halljuk, tapasztaljuk” – kezdte Margó, aki régebben mindig több fogásos ételkülönlegességeket tett az ünnepi asztalra, de idén csak annyit főz, ami gyorsan el is fogy.

Elmarad a nagy lakoma is

„Húsvétkor mindig összejön a nagycsaládunk, meglátogatjuk egymást és mindenki főz valamit az eseményre. Ez tavaly óta megváltozott. Persze most is főzök, de csak Gusztinak és a gyerekeknek, akik meglátogatnak majd minket. Azt is csak óvatosan, mert még nem vagyunk védettek a vírussal szemben”

– jelentette ki az édesanyja, aki már alig várja, hogy megkapja a védőoltást, akkor fellélegezhetne kicsit.

Bódi Guszti egy oltást már kapott

„Guszti egy oltást már kapott és várja a másodikat. Én még nem kaptam, mert nem vagyok 60 év fölött. Várom nagyon, hogy behívjanak, mert ez az egyetlen esélyünk legyőzni ezt a förtelmes vírust. Addig nem tudunk mást tenni, ki kell tartani, és bízom benne, hogy jövőre már az összes rokonunk az asztal körül ül majd húsvétkor”- fejezte be reménykedve Bódi Margó, aki addig is nagyon fegyelmezetten él és odafigyel férje és saját egészségére is. Mindennap az utcájukban sétálnak, vitaminokat szednek és egészségesen étkeznek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?