SZTÁRDZSÚSZ

Benkő László fia: Nem tudom meggyászolni az apámat

Balázs a Ripostnak elmondta, egyenlőre az elvárásoknak igyekszik eleget tenni.
  • Szerző: angie

Benkő László hosszú betegség után, november 18-án örökre lehunyta a szemét. Az Omega billentyűse hatalmas űrt hagyott maga után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

20170920 Budapest Benkõ László Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Hiába lehetett tudni, hogy gond van az egészségével, a legrosszabbra valahogy senki nem készült fel. Benkő László fia a -nak elmondta, még nem fogta fel, hogy édesapja meghalt és gyászolni sem volt ideje.

„Nem tudom meggyászolni az apámat, egy percem sem volt még rá. Aznap amikor örökre elment, több mint 600 üzenetet kaptam és azóta is sorra érkeznek, a tisztelői megemlékeznek róla. A minap egy hivatalos ügy miatt, a telefonját is be kellett kapcsolnom és azon is rengeteg búcsúüzenet volt” – kezdte lapunknak Balázs, aki nagyon hálás azért, hogy ilyen sokan szerették az apját, de néha zavarban van ettől a helyzettől.

2019.06.20. Benkő Balázs, a Fészek Kulturális Központ vezetője. Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotó: Világgazdaság

„Sokan jönnek megemlékezni, gyertyát gyújtanak a balatoni házunknál, Budán, apu fájánál, amit még évekkel ezelőtt ültetett a lakásához közel. Ha lehet ilyet mondani, gyönyörű az a sok koszorú, virág és mécses, amit a tisztelői hoznak mindennap. Néha elszégyellem magam, amikor az ablakból látom, hogy érkezik valaki és mécsest gyújt. Azon szoktam gondolkodni, vajon ki kéne mennem hozzájuk? Tudom, hogy apu kimenne... Akkor rádöbbenek, hogy soha többé nem kérdezhetem meg, soha többé nem tudok már beszélgetni az apukámmal. Hihetetlen, hogy képes egy nap alatt minden örökre megváltozni... Már semmi nem lesz ugyanaz” – mondta szomorkás hangon Benkő Balázs, aki szerint a koronavírus közvetve ugyan, de hozzájárult Benkő László halálához.

„Apu mindig várt valamit, céljai voltak, ebből gyűjtötte az erőt. Attól, hogy a vírus miatt nem lehetett fellépni, kimozdulni, egyre rosszabb hangulatba került. Alig várta, hogy a kezébe fogja az új Omega lemezt és a róla szóló könyvet. Milyen a sors? Halála napján érkezett meg mindkettő, de már nem láthatta azokat. Meggyőződésem, hogy közvetve ugyan, de a koronavírus miatti bezártság gyorsította fel apám betegségét” – jelentette ki Balázs, aki mindent megtesz azért, hogy édesapja neve és művészete örökké fennmaradjon.

 

Holnap búcsúztatják

December 2-án a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra Benkő Lászlót. Az Omega billentyűsének fia lapunknak elmondta, szűk körű temetés lesz. „A temetés 14 órakor kezdődik. A ravatalnál csak a családtagok leszünk jelen, de az egész szertartás nagyon szűk körű lesz a szabályozások miatt. Még nem tudom pontosan, hány fő lehet jelen, de 15 ezren jelentkeztek be, hogy szeretnének elbúcsúzni aputól. Ez a vírus miatt sajnos nem lehetséges, de egyeztetések folynak arról, hogy hogyan lehet majd élőben közvetíteni a búcsúztatót„ – mondta Balázs, aki nagyon büszke és egyben hálás azért, hogy az állam és a főváros is saját halottjának tekinti édesapját és ennek megfelelően szervezik a temetést is. Balázstól megtudtuk, Lukács Sándor, Bródy János, Frenreisz Károly és a három omegás biztosan beszédet mondanak a búcsúztatón.

 

És ezeket olvastad már?