Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2018.12.22.

Bangó Margit vallomása: Belehalok a karácsonyba

Bár a karácsony elvileg a család és a szeretet ünnepe, egyre többen élik meg valóságos rémálomként az elvárások, a rengeteg tennivaló, és az ezzel járó pokoli stressz miatt. Hatványozottan igaz ez Bangó Margitra, aki éjt nappallá téve robotol a konyhában, hogy a regimentnyi vendég mind a tíz ujját megnyalja az ünnepi menü után. A cigánydalok királynõje nem tagadja: bár szereti a karácsonyt, teljesen kikészíti az ünnepi õrület!

Két hete egy szabad perce sincs Bangó Margitnak, akiről köztudott, hogy legendásan jól forgatja a fakanalat. A karácsony épp ezért egy különösen feszült időszak a számára, hiszen nemcsak a népes család, de a rengeteg vendég is imádja a főztjét, ezért a nótaénekesnőnek nincs más választása: bezárkózik a konyhába.

Idén ráadásul még fárasztóbb volt a helyzet, interjúnk előtt egy nappal Margit disznóvágáson járt Békés megyében, egész nap hurkát töltött, és először azért nem tudtunk vele beszélni, mert tiszta zsír volt a keze…

„Naponta tizenöt órát töltök a konyhában, aludni sincs időm, nem kertelek: borzasztóan fáradt vagyok, de nincs megállás. Hatalmas mennyiséget főzök, négy-öt kiló hús kell csak a töltött káposztához, amiből háromszázötven darabot készítek. A barátok, kollégák imádják, idén is mondták, hogy: 'Margitkám, csak pár darab töltött káposztát!' Én pedig nem mondok senkinek nemet, inkább belehalok a karácsonyba” - kezdte a %RIPOST%-nak a Kossuth-díjas művész.

Ha ez még nem lenne elég, természetesen nem csak a híres szatmári töltött káposzta kerül az asztalra, hanem tyúk is, amit Margit saját kezével tisztít meg, miután levágta.

„Miután megpucolom a szárnyast, a bőrét megtöltöm. Ez is az asztalra kerül a tyúkhúsleves mellé. Ez a hagyomány, de nagyon sziszifuszi munka, rengeteg időt vesz igénybe. Mire mindennel végzek, úgy kifáradtok, hogy több nap, mire kipihenem a karácsonyi sürgés-forgást. Még szerencse, hogy a kemencében sült bárányt és a süteményeket az unokám, Tina készíti. Bejgli és zserbó nélkül nincs karácsony” - mondta Margit, akinek idén semmi esélye se lesz arra, hogy kipihenje magát.

December 26-án még vendégektől lesz hangos a gyáli ház, 27-én viszont Margit már Pécsett lép fel a 100 tagú cigányzenekarral, utána pedig a szilveszterre készül.

A főzés persze csak egy dolog: Margit már napok óta rohangál az ajándékokért, mindenkit valami személyre szabott aprósággal próbál meglepni, de mivel mindenhol óriási a tömeg, az énekesnőt az ajándékvadászat is nagyon kifárasztotta. Nem beszélve arról, hogy a családi ház már ünnepi fényárban úszik, ami szintén rengeteg időt vett igénybe.

„Csak a díszítés két napig tartott, nagyon megfeszített munka volt, a házvezetőnőm, Katika segített, egyedül nem ment volna. Minden szobát külön kidekoráltunk, a végeredmény gyönyörű lett, de mondanom sem kell, kikészültem. A fa díszítése még hátravan, de az már a kicsik dolga” – mondta sóhajtva Margit, aki alig várja, hogy január legyen, és kicsit kifújhassa magát.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotó: ilyen nagyot nőtt Berki Mazsi kislánya

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá: Méregdrága luxusautója mellett pózol legújabb fotóján Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

Visszaéltek Tóth Gabi nevével, felháborító, mihez használták fel