SZTÁRDZSÚSZ

Bagi Iván elmondta, szerinte mivel lehetne segíteni a környezetvédelem ügyét

Bagi Iván is kiáll a környezetvédelem mellett. A Karinthy-gyűrűs humorista sokakhoz hasonlóan a maga eszközeivel segíti elő bolygónk megóvását.
  • Szerző: ripost

Magyarország kormánya nemrégiben közzétett egy környezetvédelmi kérdőívet, amit bárki kitölthet a zold.kormany.hu című oldalon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megkérdezte a Karinthy-gyűrűs humoristát, Bagi Ivánt, hogy ő miként vélekedik bolygónk megóvásáról.

„A magam szerény eszközeivel én is igyekszem tenni a környezetünk védelméért. A hulladékot szelektíven gyűjtöm, és az élelmiszerpazarlást is igyekszem kerülni. Fontos, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után azért, hogy az utánunk következő generációk egy élhető bolygón élhessenek” – mondta el a -nak Bagi Iván.

bagi iván

Bagi Iván számára fontos a környezetvédelem
Fotó: Ripost

A humorista szerint a döntéshozók észszerű, racionális törvényeivel lehet legjobban betartatni a szabályokat.

„Véleményem szerint nagyon jó dolog az, hogy vannak olyan emberek, akik szinte egyáltalán nem termelnek szemetet, de úgy látom, Magyarországon ez még nem teljesen része a mindennapoknak. Ha a döntéshozók hoznak egy jó törvényt, azt mindenképpen támogatom, és szerintem az az emberek többségét is ösztönözné. Hiszen az efféle törvények láttán a normális emberek nem hőzöngnek, hanem örülnek a kreatív szabályoknak, változásoknak. A klímavédelemhez értő törvényhozók most jó irányba tartanak.”

Bagi Iván azt is elmondta, hogy a világos és jó törvények, az iránymutatás mellett fontos az is, hogy a gyereket már egészen kicsi korban a bolygónk védelmére neveljük.

„Ez nagyon fontos pont, mert amit gyerekkorunkban tanulunk, az beleépül a felnőtt életünkben is. Játékosan, örömmel lehet rábírni a kicsiket arra, hogy óvjuk a bolygónkat.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?