SZTÁRDZSÚSZ

Az életével játszott Kulka János

A színész alig fél éve kapott súlyos agyi infarktust, melyből csodával határos módon felépült. A gyógyulás ellenére is hatalmas kockázatot vállalt a napokban...
  • Szerző: Buster

Kulka János az orvosokat is meglepte rohamos gyógyulásával, melynek eredményeképpen már önállóan jár-kel és autót is vezet. A színpadra egyelőre még nem tért vissza, de már a komolyabb utazásoktól sem riad vissza. A Best magazin szerint néhány napja egészen Párizsig repült egy kis kiruccanásra. Ezzel azonban kockára tette életét. Szakorvos szerint ugyanis egy agyi infarktust követően nem javallott a repülés.

"Egy repülőút komoly kockázatokat rejt magában minden krónikus betegséggel küzdő ember számára. Ez különösen igaz a véralvadás- zavarokkal és érrendszeri megbetegedéssel kezelt páciensek esetében.

A problémát az okozhatja, hogy a beteg huzamosabb ideig ül mozdulatlanul egy szűk helyen, hiszen ez elősegíti a vérrögképződést.

Ennél fogva a repülés egy stroke-on átesett ember számára legalábbis meggondolandó. Mindenképpen ki kell kérni a kezelőorvos tanácsát, aki felírhat megelőző gyógyszert” - mondta a %% kérdésére dr. Bense Tamás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?