SZTÁRDZSÚSZ

Árván maradt gyermekekért szólalt meg Mága Zoltán hegedűje

Megkezdte szokásos adventi jótékonysági koncert sorozatát a világhírű hegedűművész. Már most rengeteg ajándékot osztott ki.
  • Szerző: Ripost

Amerikából hazatérve advent első vasárnapján Kiskunlacházán tartott jótékonysági koncertet Mága Zoltán. A hegedű művész ezzel három olyan pici gyermeknek segített, akik a koronavírus miatt elveszítették az édesapjukat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez azonban még nem volt elég a számára, ráadásként összefogva Budai Gyula országgyűlési képviselővel, a félárván maradt 2, 4 és 6 éves gyerekeknek az adománygyűjtésen felül is segítettek. Mindezt azért, hogy a továbbiakban is biztos jövő elé nézhessenek a kicsik.

Fotó: Mága Zoltán Facebook

A jeles eseménynek helyt adó templom egyébként zsúfolásig megtelt – derült ki Mága Zoltán Facebook-oldalán megosztott beszámolójából. Ugyanis nemcsak advent első vasárnapja volt, hanem a Hanuka első ünnepnapja is!

„A zsúfolásig megtelt katolikus templomban nemcsak az adventi koszorú első gyertyáját, hanem a nyolc napos zsidó ünnep első gyertya lángját is meggyújtottuk, bizonyítva, hogy a jóakaratú, Istenhívő emberek származástól és vallási felekezetüktől függetlenül békességben és szeretetben ünnepelnek. Szeretetkoncertünkön, amelyben sztárvendégként közreműködött Berkes Gabriella színész-énekes, egyházi és vallásos darabok, magyar és zsidó dalok hangzottak el, megtöltve a templomot és az emberek szívét és lelkét szeretettel” – írta szívhez szóló bejegyzésében a zenész.

Mága Zoltán a koncerten részt vett minden gyermek számára egy ajándékkal kedveskedett. Az egybegyűlteket pedig forró teával és pogácsával kínálta.

A jótékonysági rendezvény legidősebb résztvevőjét, egy 86 éves urat díszvendégként meghívta a 2022. január elsején a Papp László Budapest Sportarénában rendezendő Budapesti Újévi Koncertjére is!

De ezzel még nem minden, ugyanis jövő héten Baján tovább folytatódik az adventi jótékonysági koncertsorozata.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?