SZTÁRDZSÚSZ

Most jött a hír: Árpa Attila ellen vádat emeltek kokain-ügyben

Baráti összejövetelekre is jutott a kábítószerből a vád szerint. A Fővárosi Főügyészség 5 férfival szemben szabadságvesztés büntetést indítványoz, közülük háromra próbaidőre felfüggesztve. Ez utóbbiak egyike Árpa Attila is.
  • Szerző: Doris

A vádirat szerint egy 33 éves férfi a 2017-től kokainnal és extasyval kereskedett Budapesten. Rendszeres kokainvásárlója volt egy 49 éves férfi, aki 2018-tól saját magának és a baráti-ismerősi összejöveteleire meghívottaknak felkínálásra vásárolt a kábítószerből, így azt forgalomba hozta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A színész súlyos személyiségzavarral küzd


Fotó: Ripost

Az ügyészség által csak 49 éves férfiként említett illető a Blikk információi szerint Árpa Attila. Az ügyészség azt mondja, ő 2019 márciusában 35 és 37 éves ismerőseit bízta meg, hogy vegyenek kábítószert egy ilyen összejövetelre. A két férfi a kokaint be is szerezte, majd el is indultak volna a megbízójukhoz, ám a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni nyomozói elfogták őket, aztán rajtaütöttek az összejövetelen is. A vádirat szerint egy 36 éves szír állampolgár is kereskedett kokainnal, aki szintén adott el a 49 éves férfinak drogot, amelyet egyes esetekben a később elfogott 35 éves férfi szállított.

A Fővárosi Főügyészség az öt férfi ellen vádat emelt, a 33 évessel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, a szír férfival szemben alapeseti kábítószer-kereskedelem, a további 3 terhelttel szemben – köztük van Árpa Attila – forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 33 éves férfit fegyházbüntetésre, társait börtönbüntetésre ítélje azzal, hogy a forgalomba hozatallal vádolt 3 magyar férfi esetében a büntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel. Azaz Árpára is felfüggesztettet kérnek. Az ügyészség a jelentős mennyiségű kereskedéssel vádolt magyar és a kereskedéssel vádolt szír állampolgár esetében további szankciókat is – pénzbüntetést és közügyektől eltiltást – indítványoz.

A gyanúsítottak közül a 33 éves férfi bűnügyi felügyelet alatt áll, a többi vádlott szabadlábon védekezik.

Az ügyészség ugyan név szerint nem említi, de a Blikk úgy tudja, a 49 éves férfi nem más, mint a színész, Árpa Attila.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?