Létrehozva: 2015.12.18.

Akár három évet is kaphat pofonjáért Ganxsta Zolee

Bombaként robbant a hír, hogy a rapper egy céges bulin úgy szájon vágta az év alkalmazottját, hogy annak eltört az állkapcsa. Ganxsta Zolee önvédelemként fogja fel a történteket, ugyanis a sértett férfi már a koncert közben inzultálta, majd hátba is vágta. A zenész keményen megütheti tette miatt a bokáját, ugyanis akár három év börtönt is kaphat.

Egy céges rendezvényen lépett fel Ganxsta Zolee és a bandája Kecskeméten. A buli alapvetően jó hangulatú volt, mégis elfajultak az indulatok, és állkapocstörés lett a vége. A nagyszájú rappert a koncert ideje alatt inzultálta az év alkalmazottja díjjal kitüntetett férfi, majd még hátba is vágta a zenészt, amikor az próbálta vele megbeszélni a történteket. Erre az ütésre reagálva vágta szájon Ganxsta a férfit, akinek szilánkosra tört az állkapcsa.

A rappert, a szemtanúkat és a sértettet is kihallgatta már a rendőrség, s egyöntetűen ugyanazt vallották: vagyis hogy Zolee csak visszaütött.

"Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más személye ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges. Általában nem tekinthető támadásnak, és így nem teremt jogos védelmi helyzetet, ha a sértett (a szerk.: az év dolgozója) kézzel hátba vágja az elkövetőt (a szerk: Zolee). Különösen akkor nem, ha előtte az elkövető ment oda a sértetthez "tisztázni" a konfliktust. Ugyanakkor nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét menthető felindulásból lépi túl. Tehát vizsgálni kell, hogy pontosan milyen események vezettek a cselekményhez, volt-e oka az elkövetőnek arra, hogy felindult legyen"

- mondta el dr. Magyar György a %RIPOST%-nak.

 

2015/2016 Klubturné állomások:09.25. Rácalmás // Tökfesztivál10.02. Hajdúszobolszló // Rock Café10.03. Kecskemét //...

Szerző: Ganxsta Zolee2015. március 29.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy Zolee ügyében enyhítő körülmény lehet az, hogy provokatívan lépett fel vele szemben a sértett férfi, és nem befolyásolja az ügy hivatali mentét, hogy Ganxsta az országban egy elismert zenész.

Illetve jelen esetben az sem számít, hogy a rappernek korábban is volt egy hasonló balhéja, még a nyáron. Mert abból nem lett nyomozás.

"A törvény előtt mindenki egyenlőnek számít, azt pedig nyilvánvalóan nem lehet senki terhére értékelni, hogy milyen "szóbeszéd" terjed róla, súlyosító körülmény csak az lenne, ha ténylegesen korábban jogerősen elítélték volna más bűncselekmény miatt."

A nagyszájú rapper akár súlyos testi sértés miatt is felelhet majd a bíróságon. Bár az nem derült még ki a sértett állapotáról, hogy maradandó vagy csak nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert még ez is lehet befolyásoló tényező. A rappernek van mitől tartania, ugyanis akár 3 év börtönbüntetést is kaphat a legrosszabb esetben.

"Valószínűleg súlyos testi sértés bűntettével vádolhatják. Ez a bűncselekmény hivatalból üldözendő, tehát a sértett feljelentésére, magánindítványára sincs szükség. A súlyos testi sértés alapesetben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

- zárta gondolatait a jogi képviselő Ganxsta történetével kapcsolatban.

A rapper egyébként csütörtök reggel a Mokkában és a Morning Show-ban is elmondta, hogy sajnálja tettét, és nem tudatosan okozott ekkora sérülést.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli hírt jelentett be a Fradi Dejan Sztankovicsról

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

life.hu

Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

vg.hu

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

travelo.hu

Tengerimádók figyelmébe: Íme, Európa 25 legjobb tengerparti strandja

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Visszaéltek Tóth Gabi nevével, felháborító, mihez használták fel

SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült a titok: megtudtuk Szegedi Fecsóék pici babájának a nevét

SZTÁRDZSÚSZ

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban