SZTÁRDZSÚSZ

A magyar színész drámai vallomása: Ezt még megcsinálom, aztán meghalok

A 80 éves színész még júniusban zuhant le a mozgólépcsőről a Dózsa György úti metrómegállónál, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rohammentővel vitték kórházba.
  • Szerző: Doris

Gyorsan javul Zana József állapota! A 80 éves színész még júniusban zuhant le a mozgólépcsőről a Dózsa György úti metrómegállónál, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rohammentővel vitték kórházba.

Ám nem ez volt az egyetlen csapás: néhány nappal a baleset után agyérgörcsöt kapott. Ehhez képest kész csoda, hogy máris a visszatérésen gondolkodik!

Zana József a mai napig nagyon bánja, hogy júniusi balesete miatt ki kellett hagynia visegrádi vendégjátékát, pedig már a darab címe is megvolt! A 80 éves színész olyan illusztris kollégákkal lépett volna színpadra, mint Kovács Kati, Szulák Andrea, Tordai Teri és Esztergályos Cecília. Akikhez ráadásul több évtizedes barátság fűzi.

"Mindegyikükkel játszottam! Kovács Katival életemben először a Kék csillag együttesben énekeltem együtt, a Jégcsarnokban, az volt életem első fellépése. Esztergályos Cilivel is rengeteget szerepeltem, Tordai Teriről nem is beszélve, minden darabban az én csajomat játszotta. Ezért is lett volna jó, ha összejön ez a fellépés, mert egyébként nem járunk össze" - sóhajtott Zana, akit a pókerezés kapcsol ki a legjobban. Már néhány nappal a balesete után kártyázni ment a barátaihoz, és akkor is épp a lapjait nézegette, amikor most elértük telefonon.

Bár a művész szerint a mai generáció már egyáltalán nem kíváncsi a régi kor nagy színészeire, minden vágya, hogy bemutathassa a Zana és a nők című előadást. Már csak azért is, mert egészen fiatal kora óta különös kapcsolat fűzte a szebbik nem képviselőihez.

"Nagyon szeretném ezt az előadást. Ezt még megcsinálom, aztán meghalok" - hangzott az őszinte vallomás, ám Zana gyorsan hozzátette: természetesen nem gondolta komolyan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?