SZTÁRDZSÚSZ

A koronavírus miatt csúszik Zimány Linda ügyvédi szakvizsgája

A járvány miatt most már biztos, hogy nem vizsgázhat le májusban, a jelek szerint jövő tavasszal válhat bojtárból ügyvéddé.

Hiába az alapos tervezgetés, az élet átírta Zimány Linda terveit. A modell tudatosan úgy alakította az életét, hogy az idén letegye azt a három szakvizsgát, ami ahhoz szükséges, hogy bojtárból ügyvéddé válhasson.

Linda a tervek szerint haladt, februárban sikeresen levizsgázott büntetőjogból, ám az események ezután nem várt fordulatot vettek.

Zimány Linda
Fotó: Sulyok László/Ripost

„Az Igazságügyi Minisztérium a veszélyhelyzet kihirdetése után határozatlan időre lemondta minden vizsgaidőpontját, és a járvány miatt egyelőre csak sejteni lehet, hogy mikor áll vissza a régi rend” – mondta el a -nak Linda, aki májusban tette volna le a második vizsgáját.

„Erről már lemondtam, hiszen szinte biztos, hogy addigra nem áll vissza a régi rend. Abban reménykedem, hogy decemberben sikerül majd elcsípnem egy szabad időpontot, de ez is kérdéses, hiszen most mi, akik elbuktuk az időpontjainkat, feltorlódunk azokhoz, akik eleve ősszel kezdenék. Felkészültem rá, hogy jó esetben jövő tavaszra végzek a vizsgáimmal. Szeretem előre megtervezni az életemet és a feladataimat, ezért egyáltalán nem örülök, de be kellett látnom, hogy erre a helyzetre senki nem számított, és mindenki érintett, nem csak én. A lényeg, hogy túl legyünk a nehezén” – fogalmazott Linda, aki addig is minden erejével a munkájára koncentrál.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?