SZTÁRDZSÚSZ

A feje tetejére állt Tóth Vera élete, napi 14 órát dolgozik

A koronavírus-járvány alaposan megváltoztatta Tóth Vera életét. Mivel nincsenek fellépései, így teljes gőzzel szerelme vállalkozásában segít. Ha kell, napi 14 órán át dolgozik. Kisegít, felszolgál, háziasszonyoskodik, s olykor dalra is fakad.
  • Szerző: Doris

A második izzasztóan dolgos hétvégéje vette kezdetét pénteken Tóth Veráéknak most, hogy vidéken feloldották a kijárási korlátozást. Szerelme, Pauli Zoli ugyanis Palkonyán éttermet üzemeltet, ami végre újra fogadhatja a vendégeket. A Bors munkatársai szombat délután fel is kerekedtek, hogy meglessék a szerelmespárt munka közben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Nagyon vártuk már, hogy megkezdődjön az élet, a munka, és most meg sem állunk. Múlt héten telt házzal nyitottunk, s reméljük, ez a hétvége is hasonlóan jól zárul majd” – kezdte a Borsnak Zoli, aki egymaga főz a vendégeire, Vera pedig általában a pincérnői feladatokat látja el.

Az énekesnőnek ugyanis nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha kétkezi munkáról van szó, és kifejezetten élvezi, hogy kilépve a díva szerepéből, szerelme gasztrobirtokán dolgozhat.

Fotó: Bors

„Egyedül a gyúrás, sütés nem megy. Amikor először próbáltam, már rögtön látta Zoli, hogy a mozdulat sem áll rá a kezemre, de amiben tudok, segítek – me­séli a konyha közepén álló aranytorkú énekesnő, s nevetve azt is feleleveníti, mi történt akkor, amikor először főzött szerelmének. – Zoli telefonált, hogy na­gyon éhes és jön haza. Valami egyszerűt akartam készíteni. Rántott húst, de én azt úgy elsóztam, hogy újra kellett az egészet csinálnom” – mondja nevetve Vera, akitől kedvese vette át a szót.

Vera nagyon lelkes és na­gyon ügyes is. Mindig mondom neki, hogy csak akkor csinálja, ha van kedve, de neki mindig van kedve. Úgyhogy egyik nap háziasszonykodik, ami azt jelenti, hogy ő foglalkozik a vendégekkel, beszélget velük, figyeli minden kívánságukat, de sokszor felszolgál. Most hétvégén pedig saját szenvedélyének is hódol, és zongorista kíséretében énekel a vendégeknek” – büszkélkedik a gasztroszakember, aki nem tagadta lapunknak, bizony, ko­moly strapabírást igényel a vendéglátás.

Zoli csütörtök hajnalban kezdi a munkát, amikor is kenyeret és tésztát dagaszt, s készül a hétvégére, ami egyelőre foglalásos alapon működik. Egyszerre harminc főt tudnak kiszolgálni, de ahogy az augusztusban nyitó panziójuk, úgy a hozzá tartozó étterem kapacitása is folyamatosan bővül.

„Épp a tetőt húzzák fel a pan­zióra, s az is hamarosan ki­nyitja kapuit. Nem mondom, hogy kevés ez a napi minimum 14 óra munka, de azt gondolom, mindannyian jól bírjuk. És felemelő érzés egy húzós nap végén leülni, s kicsit összebújni Verával. Igazi társ ő nekem az életben, és nagyon büszke va­gyok rá, hogy ennyire támogat, hogy szívét-lelkét kiteszi, hogy sokoldalú, és művésznőként képes felszolgálni! Tényleg, ő az igazi nagybetűs nő számomra – tette hozzá Zoli, aki azt is elárulta: a palkonyaiak imádják Verát, és a vendégek kedvenc pincérnője lett.

És ezeket olvastad már?