SZTÁRDZSÚSZ

67 évesen tett emelt szintű érettségit a magyar színész

Most jött el az idő a tanulmányai folytatására... Sosem késő beülni az iskolapadba!
  • Szerző: Ripost

A Miskolci Színház művészét a gyermekei inspirálták a továbbtanulásra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– Mind a két gyermekem az ELTE-n végzett, tanultak és okosak, öröm velük beszélgetni. A baj csak az, hogy olykor azt sem értettem, mit mondanak, mire akarnak kilyukadni – kezdi nevetve a Borsnak a 67 éves Jászai Mari-díjas művész, aki ahelyett, hogy hátradőlve élvezné egy egész élet munkájának gyümölcsét, inkább beadta a jelentkezését a Miskolci Egyetem Társadalomtudomány karára, s utána emelt szintű érettségit tett.

Fotó: mti

„Van egy kis társaságunk, aminek tagjaival közéleti témákról is szoktunk beszélgetni, ha összeülünk. Januárban jöttem rá, hogy kevés az, amit én erről a világról tudok. Így indultam el a társadalomtudományok felé. A Miskolci Egyetem felkészítő kurzust indított, amire jelentkeztem. Ez csodálatos élmény volt nekem, minden órát élveztem, mert olyan felkészültségű tanárokat ismerhettem meg, akikre felnézek. Aztán beadtam a jelentkezésemet az intézmény szociológia és kulturális antropológia szakára. Ehhez azonban emelt szintű érettségi vizsgát kellett tennem„ - mesélte Szegedi Dezső a minap.hu-nak.

„A társadalomtudomány irgalmatlanul nehéz, de őrületes, fantasztikus tudást ad. Eddig nem is hallottam olyanról, mint objektív relatív depriváció. Aztán az ember elolvassa, előadást hallgat róla, és rájön, nem is olyan nehéz. Nagyon érdekesnek tartom az alapfogalmak definícióit: állam, jog, politika, törvény. S bár hiába a vesztesek nyugalmával jöttem, úgy érzem, már most nyertem, mert rengeteg dolgot megtanultam – teszi hozzá.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?